Overslaan en naar de inhoud gaan

Provinciebestuur komt tussenbeide voor bewoners Heierhoeve

Geplaatst opvrijdag 26 juni 2020 - 20:18

Het provinciebestuur gaat zich rechtstreeks bemoeien met het conflict rond de taxatiewaarde van de huizen van bewoners van het Venlose buurtschap Heierhoeve.

Daarbij zijn toezeggingen uit het verleden het uitgangspunt.

Toezegging
Gedeputeerde Ger Koopmans (CDA) zegde dat toe in een vergadering van het Limburgs Parlement. Daarin stelde de PvdA de in haar ogen onacceptabele en oneerlijke gang van zaken aan de orde en kreeg daarbij steun van een ruime meerderheid.

Windmolenpark
Het gaat om eigenaren die hun huis eventueel willen verkopen vanwege de komst van een groot windmolenpark. Zij zouden veel minder krijgen voor hun woning dan eerder in het vooruitzicht gesteld. Dat komt omdat ze bij de taxatie - in opdracht van Ontwikkelbedrijf Greenport Venlo - een verkoopprijs aangeboden hebben gekregen die ver onder de huidige WOZ-waarde ligt. In sommige gevallen gaat het om een verschil van 30.000 euro. En dat is in strijd met de ruimhartige regeling zoals die twee jaar geleden in een aangenomen motie door het Limburgs Parlement is vastgelegd, aldus een meerderheid.

Eigen belang
"De bewoners dreigen vertrappeld te worden door het systeem. We moeten het als onze gezamenlijke plicht voelen om dit goed te regelen en tot een goed einde te brengen", aldus PvdA-fractievoorzitter Jasper Kuntzelaers. Hij bekritiseerde ook Ontwikkelbedrijf Greenport Venlo. Dat wilde bijna twee jaar geleden het voormalige Floriadeterrein ‘s avonds en in de weekends afsluiten voor recreanten. Onder druk van onder meer de provinciale politiek ging dat uiteindelijk niet door. "Greenport heeft kennelijk moeite om het belang van de burger boven het eigen zakelijk belang te stellen", zo betoogde Kuntzelaers.

Lees ook: PvdA: 'Bewoners Heierhoeve oneerlijk behandeld'

Delegatie
Gedeputeerde Koopmans zei dat hij met directeur Ruud van Heugten van Greenport Venlo 'in vertrouwelijke beslotenheid' in gesprek zal gaan 'om dit op een zorgvuldige manier op te lossen'. Dat gaat gebeuren met een zware delegatie. Want behalve Koopmans gaan nog drie andere gedeputeerden mee die bij het onderwerp betrokken zijn.

"Het signaal is helder. We horen heel goed wat u zegt. Dat hebben we expliciet bij de besluitvorming voor ogen. We houden rekening met de afspraken van destijds", zo verklaarde Koopmans.

Uitkomst
Vóór 15 september informeert hij het Limburgs Parlement over de uitkomst van het gesprek met Ontwikkelbedrijf Greenport Venlo. De aandelen van Greenport Venlo zijn voor 100 procent in handen van diverse overheden. De provincie heeft met bijna 60 procent de meeste.

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen