Overslaan en naar de inhoud gaan

Provinciebestuur houdt vast aan standpunt Duitse windmolens

Geplaatst opmaandag 7 oktober 2019 - 17:43

De stikstof-uitspraak van de Raad van State is voor de Provincie Limburg geen aanleiding om alsnog in verzet te komen tegen de bouw van vier windmolens vlak over de Duitse grens bij Herkenbosch.

Het provinciebestuur blijft bij het standpunt van een jaar geleden dat er geen provinciale belangen worden geschaad door de windmolens in de gemeente Niederkrüchten. Daarnaast zijn er volgens de provincie geen negatieve effecten.

Lees ook: Provincie heeft geen moeite met Duitse windmolens

Grensoverschrijdende milieu-effectrapportage
Een meerderheid van het Limburgs Parlement wil juist dat de provincie er 'met alle mogelijke juridische en diplomatieke middelen' bij de Duitse Kreis Viersen op aandringt om alsnog een grensoverschrijdende milieu-effectrapportage (MER) op te stellen. Daarin zou de stikstof-uitspraak moeten worden meegenomen.

'Megalomaan project'
Een motie daarover van de PVV werd vrijdag aangenomen met steun van Forum voor Democratie, SP, PvdA en Lokaal-Limburg. Volgens PVV-fractievoorzitter René Claessen is sprake van een “megalomaan project op 800 meter van de landsgrens”. Het zou funest zijn voor allerlei beschermde soorten in Nationaal Park De Meinweg.

Lees ook: Zorgen om dodelijke dierziekte vlak over grens

Geen verplichting
Gedeputeerde Andy Dritty stelt daar tegenover dat er helemaal geen verplichting is voor het opstellen van een MER. "Dat standpunt wordt en werd onderschreven door de juristen die wij hebben geraadpleegd", zo stelt Dritty. Hij heeft ook geen aanwijzing dat de stikstof-uitspraak van de Raad van State de situatie heeft veranderd. “Het gaat bovendien om Nederlands recht en niet om Duits recht.”

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen