Overslaan en naar de inhoud gaan

Provinciebestuur bestrijdt tunnelvisie verkoop Attero

Geplaatst opzondag 25 juni 2017 - 12:01

Het provinciebestuur bestrijdt dat er sprake is geweest van een tunnelvisie bij de verkoop van afvalverwerker Attero in 2014.

De Zuidelijke Rekenkamer had dat geconcludeerd in een onderzoek naar de verkoop van het voormalige Essent Milieu aan investeringsmaatschappij Waterland. Die legde daarvoor 170 miljoen euro op tafel.

Verkoopmoment
Volgens de Rekenkamer is er in het proces niet meer gekeken of het financieel niet verstandiger was de verkoop uit te stellen. Maar volgens het provinciebestuur was niets doen geen alternatief, ook al was het verkoopmoment niet ideaal. Er waren namelijk geen tekenen dat de afvalmarkt zich de komende 5 tot 10 jaar zou herstellen.

Lees ook: Tunnelvisie bij verkoop afvalwerker Atterno

Geen winstoogmerk
Bovendien was de keuze om Attero te verkopen niet in de eerste plaats gebaseerd op het binnenhalen van winst, maar op de overtuiging dat provincies niets (meer) te zoeken hebben in een internationaal opererend bedrijf als Attero, aldus het provinciebestuur.

Gekleurd beeld
'Van die wezenlijke overwegingen vinden we niets terug in de conclusies en daarom is er sprake van een gekleurd beeld', zo is dan ook de conclusie van het provinciebestuur.

Behalve de provincie Limburg waren nog vijf andere provincies en ruim honderd, ook Limburgse, gemeenten aandeelhouder van Attero.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Bibliotheek boeken
Bibliotheek Haelen verhuist naar school
Twee motoren gestolen in Haelen
Gijsbert Ruiter molotovcocktail Haelen
Zaak Gijsbert Ruiter voor Hof Den Bosch
27 maanden geëist in beroepszaak-Ruiter
Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen