Overslaan en naar de inhoud gaan

Provinciebestuur bestrijdt tunnelvisie verkoop Attero

Geplaatst opzondag 25 juni 2017 - 12:01

Het provinciebestuur bestrijdt dat er sprake is geweest van een tunnelvisie bij de verkoop van afvalverwerker Attero in 2014.

De Zuidelijke Rekenkamer had dat geconcludeerd in een onderzoek naar de verkoop van het voormalige Essent Milieu aan investeringsmaatschappij Waterland. Die legde daarvoor 170 miljoen euro op tafel.

Verkoopmoment
Volgens de Rekenkamer is er in het proces niet meer gekeken of het financieel niet verstandiger was de verkoop uit te stellen. Maar volgens het provinciebestuur was niets doen geen alternatief, ook al was het verkoopmoment niet ideaal. Er waren namelijk geen tekenen dat de afvalmarkt zich de komende 5 tot 10 jaar zou herstellen.

Lees ook: Tunnelvisie bij verkoop afvalwerker Atterno

Geen winstoogmerk
Bovendien was de keuze om Attero te verkopen niet in de eerste plaats gebaseerd op het binnenhalen van winst, maar op de overtuiging dat provincies niets (meer) te zoeken hebben in een internationaal opererend bedrijf als Attero, aldus het provinciebestuur.

Gekleurd beeld
'Van die wezenlijke overwegingen vinden we niets terug in de conclusies en daarom is er sprake van een gekleurd beeld', zo is dan ook de conclusie van het provinciebestuur.

Behalve de provincie Limburg waren nog vijf andere provincies en ruim honderd, ook Limburgse, gemeenten aandeelhouder van Attero.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Bibliotheek boeken
Bibliotheek Haelen verhuist naar school
Twee motoren gestolen in Haelen
Gijsbert Ruiter molotovcocktail Haelen
Zaak Gijsbert Ruiter voor Hof Den Bosch
27 maanden geëist in beroepszaak-Ruiter
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen