Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Provinciebestuur bemoeit zich niet met aantal wethouders

Geplaatst opdonderdag 7 juni 2018 - 11:26

Het provinciebestuur bemoeit zich niet met het aantal wethouders in Sittard-Geleen.

In antwoord op schriftelijke vragen van de PVV zegt het provinciebestuur dat 'het een zaak van de gemeenteraad is of er zeven wethouders komen die samen goed zijn voor 5,5 fte'.

Akkoord
Die gemeenteraad ging daar woensdagavond in meerderheid mee akkoord. Aanleiding voor de vragen van de PVV was het feit dat in november vorig jaar bij de vaststelling van de begroting door de raad is besloten dat bij de coalitiebesprekingen uitgegaan wordt van 'de reductie van het nieuwe college van 1,00 fte wethouder, t.o.v. de huidige 5,5 fte in de huidige coalitie'.

150.000 euro
Dat moest een bezuiniging van 150.000 euro opleveren. Ook de huidige coalitiepartijen GOB, GroenLinks, SP, PvdA, DNA en SPA stemden daar mee in. Maar hebben nu dus anders besloten, zo was de kritiek van de PVV. Daarom wilde de partij dat het provinciebestuur ingrijpt, omdat één wethouder minder onderdeel was van een forse bezuiniging om de meerjarenbegroting op orde te krijgen.

Gemeentefinanciën
Ze zou dat moeten doen als toezichthouder op de gemeentefinanciën. Maar het provinciebestuur wil dat dus niet. Wel blijkt uit het antwoord dat Sittard-Geleen met een alternatief bezuinigingsvoorstel moet komen 'indien dat aan de orde is'. GOB-wethouder Pieter Meekels heeft al laten weten dat zo'n voorstel er komt. Hij vindt 5,5 fte aan wethouders verantwoord gezien de taken waar de gemeente de komende jaren voor staat.

Lees ook: PVV wil dat provinciebestuur ingrijpt in Sittard-Geleen

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen