Overslaan en naar de inhoud gaan

Provinciebestuur bemoeit zich niet met aantal wethouders

Geplaatst opdonderdag 7 juni 2018 - 11:26

Het provinciebestuur bemoeit zich niet met het aantal wethouders in Sittard-Geleen.

In antwoord op schriftelijke vragen van de PVV zegt het provinciebestuur dat 'het een zaak van de gemeenteraad is of er zeven wethouders komen die samen goed zijn voor 5,5 fte'.

Akkoord
Die gemeenteraad ging daar woensdagavond in meerderheid mee akkoord. Aanleiding voor de vragen van de PVV was het feit dat in november vorig jaar bij de vaststelling van de begroting door de raad is besloten dat bij de coalitiebesprekingen uitgegaan wordt van 'de reductie van het nieuwe college van 1,00 fte wethouder, t.o.v. de huidige 5,5 fte in de huidige coalitie'.

150.000 euro
Dat moest een bezuiniging van 150.000 euro opleveren. Ook de huidige coalitiepartijen GOB, GroenLinks, SP, PvdA, DNA en SPA stemden daar mee in. Maar hebben nu dus anders besloten, zo was de kritiek van de PVV. Daarom wilde de partij dat het provinciebestuur ingrijpt, omdat één wethouder minder onderdeel was van een forse bezuiniging om de meerjarenbegroting op orde te krijgen.

Gemeentefinanciën
Ze zou dat moeten doen als toezichthouder op de gemeentefinanciën. Maar het provinciebestuur wil dat dus niet. Wel blijkt uit het antwoord dat Sittard-Geleen met een alternatief bezuinigingsvoorstel moet komen 'indien dat aan de orde is'. GOB-wethouder Pieter Meekels heeft al laten weten dat zo'n voorstel er komt. Hij vindt 5,5 fte aan wethouders verantwoord gezien de taken waar de gemeente de komende jaren voor staat.

Lees ook: PVV wil dat provinciebestuur ingrijpt in Sittard-Geleen

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen