Overslaan en naar de inhoud gaan

Provinciebestuur bedroefd over vertrek gedeputeerden

Geplaatst opvrijdag 26 maart 2021 - 12:59

Het provinciebestuur zegt het 'droevig te vinden dat we twee gewaardeerde collega’s uit ons college zien vertrekken'.

Dat stellen de vijf overgebleven gedeputeerden in een reactie op het opstappen van de CDA-gedeputeerden Ger Koopmans en Hubert Mackus.

Lees ook: Affaire Vrehen: Koopmans en Mackus stappen op

Moedig
Tegelijk zeggen zij respect te hebben voor de 'moedige wijze' waarop zij daarmee verantwoordelijkheid hebben genomen voor de twijfel die gerezen is over de besteding van subsidiegelden door directeur Herman Vrehen van de stichting Instandhouding Kleine Landschapselementen (IKL): 'een van onze partners in landschapsbeheer'.

De gedeputeerden zijn vrijdagmorgen ingelicht door Koopmans en Mackus over hun besluit om op te stappen.

Verrassing
"Het was voor ons een verrassing. Tegelijk was er heel snel sprake van droefheid dat twee zeer gewaardeerde collega's deze keuze hebben gemaakt", aldus gedeputeerde Andy Dritty. Hij benadrukt dat het nu aan het Limburgs Parlement is hoe het verder gaat en hoe de vacatures worden ingevuld omdat de provincie een extraparlementair college heeft. Dat wil zeggen: met een eigen programma en niet gebaseerd op een 'traditioneel' coalitie-akkoord.

Lees de volledige reactie van het College van Gedeputeerde Staten

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen