Gouvernement Provinciale Staten Provincie Limburg Provincie Bestuur Maastricht

Streep door aanpassingen landgoed Reijmersbeek

Een ruime meerderheid van het Limburgs Parlement steunt het voorstel van het provinciebestuur om een streep te zetten door aanpassingen op het historische landgoed Reijmersbeek bij Nuth.

Gouvernement iStock
Provinciebestuur: 'Rekenkamer soms gelijk, soms niet'

Het provinciebestuur vindt niet dat het te weinig oog heeft voor de mogelijke schijn van belangenverstrengeling bij het verlenen van opdrachten aan oud-politici. Net zo min als voor de gevoeligheid daarvoor in de samenleving.

Gouvernement, provinciehuis, Provincie Limburg (stock)
Provincie wil noodplan voor horeca en toerisme

Het provinciebestuur dringt er bij het kabinet op aan dat er een noodplan met extra steunmaatregelen komt voor de vrijetijdssector. Het gaat dan om de horeca, verblijfs- en dagrecreatie en evenementen.

referendum maastricht aachen airport d66 (1 nov 2019)
Provinciaal bindend referendum 'revolutionair en historisch'

Het provinciebestuur is enthousiast over zijn voorstel voor een correctief bindend referendum.

Tefaf kunstbeurs MECC Maastricht (5 mrt 2020)
'Extra subsidie TEFAF heeft niets met corona te maken'

Het provinciebestuur stelt dat de zes ton extra subsidie voor promotie en marketing van de TEFAF niks te maken heeft met de coronacrisis. Dat bedrag staat er los van, zo staat in het antwoord op vragen van de SP.

bouw nieuwbouw bouwproject stikstof stikstofcrisis
Provincie: Stikstofbeleid is niet voor eeuwig

De basis van het provinciale stikstofbeleid ligt zeker niet voor altijd vast. Dat antwoordt het provinciebestuur op schriftelijke vragen van GroenLinks.

Papierfabriek Marsna Paper Meerssen
Rekenkamer: aankoop papierfabriek Meerssen geen succes

De provincie heeft bij lange na niet bereikt wat zij wilde bij de aankoop van de papierfabriek in Meerssen eind 2008.

ENCI Maastricht
Visvijver en wandelpaden bij ENCI-groeve

Bij de ENCI-groeve in Maastricht komen wandelpaden en een visvijver.

Asfalt snelweg file
Provincie schrapt 100 miljoen op mobiliteitsbeleid

Het provinciebestuur schrapt vier projecten op het gebied van mobiliteit en past andere projecten aan. Hiermee wordt 50 miljoen euro bespaard. Het bestuur bespaart nog eens 50 miljoen door kosten over meerdere jaren uit te smeren.

Windenergie windmolens
Toch verzet provincie tegen Duitse windmolens

Het provinciebestuur tekent alsnog verzet aan tegen de bouw van vier windmolens vlak over de Duitse grens bij Herkenbosch.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?
Uitgelicht
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?

We zoeken weer een nieuw Vastelaovesgezicht bij L11 Alaaf! Wie o wie zal het dit bijzondere jaar worden? Reageer met je mooiste Vastelaovesfoto!

We houden absoluut rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Dat mag dus ook in uiting komen in het vastelaovesgezicht. Wel of geen mondkapje op de foto? Dat is aan jou. Wees creatief!

Stuur hier je vastelaovesfoto in
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten