Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Provincie ziet geld Componenta in rook opgaan

Geplaatst opdinsdag 19 juli 2016 - 5:35

De provincie verwacht dat het moeilijk wordt om nog geld terug te krijgen van het metaalbedrijf Componenta.

Dat maakte maandag bekend de vestiging in Hoensbroek te sluiten ten faveure van de vestiging in Weert. 60 mensen verliezen hierdoor hun baan.

Schoorsteen
De provincie en het Rijk droegen twee jaar geleden nog 4 miljoen euro bij aan de bouw van een lange schoorsteen, om zo de stankoverlast voor de omwonenden te verminderen.

Lees ook: IJzergieterij in Hoensbroek gaat dicht: 60 banen weg

Noodlijdend
Volgens gedeputeerde Daan Prevoo is Componenta noodlijdend en is de vestiging in Hoensbroek uit bedrijfsoverwegingen gesloten. Hij schat de kans op een terugvordering daarom klein. Wel hoopt hij nog op een doorstart van de vestiging in Hoensbroek door een ander bedrijf.

Gedeputeerde Daan Prevoo over de sluiting van Componenta.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Mogelijk andere bedrijven op terrein Componenta
Provincie: 'Componenta moet zelf bodem saneren'
Componenta onderzoekt effect maatregelen stankoverlast
componenta
Eerste 100 banen weg bij ijzergieterij Componenta
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen