Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Provincie wil vinger aan pols bij onderzoek IJzeren Rijn

Geplaatst opzaterdag 14 maart 2015 - 12:22

De provincie Limburg heeft de Vlaamse mobiliteitsminister Ben Weyts per brief laten weten betrokken te willen worden bij de geplande studie naar de reactivering van de IJzeren Rijn.

Gedeputeerde Staten (GS) zeggen echter ook dat ze onverminderd tegen reactivering blijven.

Antwerpse haven
Vlaanderen wil dat het goederenspoor van Antwerpen naar het Duitse Roergebied - dwars door Midden-Limburg - weer gebruikt gaat worden ten behoeve van de Antwerpse haven. Weert, Roermond en de provincie zijn tegen reactivering van de lijn, omdat die door bewoond en beschermd gebied loopt. Gedeputeerde Patrick van der Broeck (CDA, Infrastructuur) toonde zich onaangenaam verrast door het Vlaams onderzoeksplan.

Overlast
Nu schrijven GS in hun brief dat de provincie bij reactivering van de IJzeren Rijn vreest voor grote overlast voor de leefomgeving van mens en natuur. Mocht reactivering ‘onafwendbaar’ worden, dan kiest de provincie voor de aanleg van het N280/A52 alternatief.

'Milieuvriendelijk alternatief'
Dat is een tracé dat via de binnenstad van Weert naar Roermond voert, daar via een aan te leggen noordelijke en oostelijke omleiding weer aanhaakt bij het historisch tracé in Roermond-Oost. Voor de passage van natuurpark De Meinweg is een spoortunnel voorzien. Dat is in de ogen van GS ‘het meest milieuvriendelijke alternatief’. GS willen bovendien met de noordoostelijke omvoering van Roermond de logistieke sector in Venlo versterken.

Addertje onder het gras is de passage waarin om duidelijkheid over de investeringsbedragen wordt gevraagd. Genoemd tracé kost vele honderden miljoenen euro’s

Lees ook: ‘Nederland betaalt niet mee aan onderzoek IJzeren Rijn’

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

‘Nederland betaalt niet mee aan onderzoek IJzeren Rijn’
IJzeren Rijn-doorbraak verrast Limburg
Gemeenten willen opheldering over IJzeren Rijn
Limburg wil alternatieve IJzeren Rijn via Venlo
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen