Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie wil verouderde vakantieparken opknappen

Geplaatst opdinsdag 24 januari 2017 - 6:31

Vakantiepark Het Roekenbosch in Blitterswijck wordt een provinciaal proefproject. Het doel: verouderde bungalowparken zodanig opknappen dat ze toekomstbestendig zijn.

Zes vakantieparken in Limburg die zonder hulp een stille dood zouden sterven, krijgen extra hulp van de provincie om uit te groeien tot kansrijke recreatiebedrijven. Eén ervan is Het Roekenbosch in Blitterswijck. Het betreft een proefproject waarmee de provincie ervaring wil opdoen.

Asielzoekerscentrum
Het verouderd park meldde zichzelf eerder al aan om tijdelijk asielzoekerscentrum te worden. Op die manier kon het kwakkelend vakantiepark veel huisjes verhuren en verdiende het bovendien extra geld om het park op te knappen als de asielzoekers vertrokken zijn.

Investeringen
Om een hoogwaardig en toekomstbestendig park te worden, zijn echter grote investeringen nodig. Ook moet het park een eind maken aan de illegale activiteiten, zoals de huisvesting van buitenlandse werknemers en de permanente bewoning van de vakantiehuisjes.

Toekomstplan
De provincie wil Het Roekenbosch betrekken in haar proefproject, maar de bal ligt bij het park zelf. Het dient een doortimmerd toekomstplan op te stellen, waarin het uitlegt wat het wil bereiken, op welke termijn en tegen welke kosten. Vervolgens wordt bekeken hoe gemeente en provincie hulp kunnen bieden. Volgens de overheden verandert de directe omgeving van Het Roekenbosch door de aanleg van een hoogwatergeul in een aantrekkelijk natuurgebied dat kansen biedt.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen