Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie wil verouderde vakantieparken opknappen

Geplaatst opdinsdag 24 januari 2017 - 6:31

Vakantiepark Het Roekenbosch in Blitterswijck wordt een provinciaal proefproject. Het doel: verouderde bungalowparken zodanig opknappen dat ze toekomstbestendig zijn.

Zes vakantieparken in Limburg die zonder hulp een stille dood zouden sterven, krijgen extra hulp van de provincie om uit te groeien tot kansrijke recreatiebedrijven. Eén ervan is Het Roekenbosch in Blitterswijck. Het betreft een proefproject waarmee de provincie ervaring wil opdoen.

Asielzoekerscentrum
Het verouderd park meldde zichzelf eerder al aan om tijdelijk asielzoekerscentrum te worden. Op die manier kon het kwakkelend vakantiepark veel huisjes verhuren en verdiende het bovendien extra geld om het park op te knappen als de asielzoekers vertrokken zijn.

Investeringen
Om een hoogwaardig en toekomstbestendig park te worden, zijn echter grote investeringen nodig. Ook moet het park een eind maken aan de illegale activiteiten, zoals de huisvesting van buitenlandse werknemers en de permanente bewoning van de vakantiehuisjes.

Toekomstplan
De provincie wil Het Roekenbosch betrekken in haar proefproject, maar de bal ligt bij het park zelf. Het dient een doortimmerd toekomstplan op te stellen, waarin het uitlegt wat het wil bereiken, op welke termijn en tegen welke kosten. Vervolgens wordt bekeken hoe gemeente en provincie hulp kunnen bieden. Volgens de overheden verandert de directe omgeving van Het Roekenbosch door de aanleg van een hoogwatergeul in een aantrekkelijk natuurgebied dat kansen biedt.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Zuiderse Zomerdeals!

De zomer rijdt ons tegemoet! Hét moment om te profiteren van onze Zuiderse Zomerdeals! Wil jij een uitstekend onderhouden occasion aanschaffen tegen de meest aantrekkelijke prijs? Dat kan!

Met een veelzijdig aanbod occasions bieden wij elke rijder een passende auto. Ook jou.

Schakel in de hoogste versnelling naar onze website en profiteer van de beste Zomerdeals!

Profiteer van de beste Zomerdeals!
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen