Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie wil verdere vertraging opknapbeurt N598 voorkomen

Geplaatst opmaandag 28 augustus 2017 - 14:27

Het provinciebestuur wil de reconstructie van de provinciale weg N598 in twee fasen opknippen. Daarmee wil het bestuur verdere vertraging voorkomen.

De N598 loopt tussen buurtschap De Hut bij Margraten en de Belgische grens bij het gehucht De Plank.

Opknapbeurt
In november vorig jaar wilde een meerderheid van het Limburgs Parlement nog geen groen licht geven voor de opknapbeurt. Dit vanwege een gevaarlijke situatie bij een boerderij vlakbij de Belgische grens. Zodra daar een oplossing voor was, zouden de werkzaamheden mogen beginnen.

Lees ook: Besluit over grensweg N598 naar De Plank uitgesteld

Oplossing
PvdA-gedeputeerde Eric Geurts heeft persoonlijk gesprekken gevoerd met de eigenaar van de boerderij. "Die gaan ook verder, maar hebben tot nu toe nog niet geleid tot een definitieve oplossing", zo laat Geurts weten aan het Limburgs Parlement.

Lees ook: Aangepast voorstel reconstructie N598 vertraagd

Vaart erin
Om toch verder te kunnen en de vaart erin te houden, stelt hij nu voor om alvast akkoord te gaan met de reconstructie van de weg tussen De Hut en buurtschap Hoogcruts. Besluitvorming over het laatste deel, inclusief de boerderij, volgt dan later.

Vrijdag wordt in een Statencommissie duidelijk of de provinciale politiek daar mee akkoord gaat.

Over de reconstructie van de N598 wordt al ruim tien jaar gesproken. Er is 10 miljoen euro voor beschikbaar.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen