Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie wil van ratten af

Geplaatst opwoensdag 8 oktober 2014 - 13:32

De provincie wil van de zwarte ratten in Noord- en Midden-Limburg af. Voor de bestrijding van de dieren wordt zo'n 68 duizend euro uitgetrokken.

Vroeger werden de ratten met gif bestreden, maar door nieuwe Europese regels kan dat niet meer. Dat noopt tot creativiteit; de provincie moet nu op zoek naar andere manieren om de beesten te bestrijden.

Andere technieken
In Midden-Limburg gaan verschillende gemeenten 'andere vangtechnieken' uitproberen. In Noord-Limburg gaat de provincie de populatie in kaart brengen. Die informatie wordt vervolgens gedeeld met een aantal boeren, zodat die op hun beurt de ratten adequaat kunnen bestrijden.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Delen van Valkenburg geteisterd door rattenplaag
Brute rattenval tegen knaagdierenoverlast Geleen
Gemeente Sittard-Geleen gaat brute rattenval vaker inzetten
Klachten over rattenoverlast in Brunssum
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen