Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie wil van ratten af

Geplaatst opwoensdag 8 oktober 2014 - 13:32

De provincie wil van de zwarte ratten in Noord- en Midden-Limburg af. Voor de bestrijding van de dieren wordt zo'n 68 duizend euro uitgetrokken.

Vroeger werden de ratten met gif bestreden, maar door nieuwe Europese regels kan dat niet meer. Dat noopt tot creativiteit; de provincie moet nu op zoek naar andere manieren om de beesten te bestrijden.

Andere technieken
In Midden-Limburg gaan verschillende gemeenten 'andere vangtechnieken' uitproberen. In Noord-Limburg gaat de provincie de populatie in kaart brengen. Die informatie wordt vervolgens gedeeld met een aantal boeren, zodat die op hun beurt de ratten adequaat kunnen bestrijden.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Delen van Valkenburg geteisterd door rattenplaag
Brute rattenval tegen knaagdierenoverlast Geleen
Gemeente Sittard-Geleen gaat brute rattenval vaker inzetten
Klachten over rattenoverlast in Brunssum
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen