Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie wil van ratten af

Geplaatst opwoensdag 8 oktober 2014 - 13:32

De provincie wil van de zwarte ratten in Noord- en Midden-Limburg af. Voor de bestrijding van de dieren wordt zo'n 68 duizend euro uitgetrokken.

Vroeger werden de ratten met gif bestreden, maar door nieuwe Europese regels kan dat niet meer. Dat noopt tot creativiteit; de provincie moet nu op zoek naar andere manieren om de beesten te bestrijden.

Andere technieken
In Midden-Limburg gaan verschillende gemeenten 'andere vangtechnieken' uitproberen. In Noord-Limburg gaat de provincie de populatie in kaart brengen. Die informatie wordt vervolgens gedeeld met een aantal boeren, zodat die op hun beurt de ratten adequaat kunnen bestrijden.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Delen van Valkenburg geteisterd door rattenplaag
Brute rattenval tegen knaagdierenoverlast Geleen
Gemeente Sittard-Geleen gaat brute rattenval vaker inzetten
Klachten over rattenoverlast in Brunssum
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen