Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie wil stoppen met project verkeersslachtoffers

Geplaatst opmaandag 20 april 2015 - 17:13

Het provinciebestuur wil vanaf volgend jaar stoppen met het project waarbij voor het leven getekende verkeersslachtoffers hun verhaal aan scholieren vertellen.

Dit zogeheten project Traffic Informers loopt al twaalf jaar. Het heeft als doel jongeren bewust te maken van de noodzaak van veilig verkeersgedrag.

Twijfels over effect
Maar in een evaluatie schrijft het provinciebestuur dat getwijfeld kan worden aan het effect en de toegevoegde waarde van Traffic Informers naast het bestaande onderwijsprogramma op het gebied van verkeersveiligheid.

Leeftijd
Ook is er onvoldoende sprake van verjonging bij de groep Traffic Informers waardoor het verschil in leeftijd met de scholieren steeds groter wordt.
Verder stopt de huidige projectmanager na dit jaar en is er geen adequate vervanging gevonden, stelt het provinciebestuur.

2015
Vandaar 'dat dit project op een correcte manier wordt afgesloten door in 2015 naar een mooi en verdiend einde toe te werken', staat in de notitie.

SP en VVD willen door
Op verzoek van de SP komt 'Traffic Informers' vrijdag aan de orde in een statencommissie. De partij wil doorgaan met het project. In september vorig jaar sprak de VVD zich daar ook al voor uit.

Coalitie
Beide partijen maken deel uit van de nieuwe provinciale coalitie. Momenteel zijn vijftien Traffic Informers actief op scholen. Zij geven ruim 550 sessies per jaar.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen

Gerelateerde berichten

SP en VVD smeden reddingsplan voor Traffic Informers
Traffic Informers blijven bestaan
Verkeer Stop Bord
Doorstart project verkeersslachtoffers vertraagd
Provincie twijfelt over lessen met verkeersslachtoffers
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen