Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie wil popopleiding in Limburg

Geplaatst opwoensdag 25 maart 2015 - 16:24

De Provincie wil een opleiding voor popmuziek die aansluit bij het Conservatorium.

Dat laat gedeputeerde Ger Koopmans weten.

Popklimaat
De opleiding is een van de vele voorstellen die de provincie heeft om het Limburgse popklimaat te verbeteren. Volgens de gedeputeerde is een Popopleiding zoals de Rockacademie in Tilburg een voorbeeld, maar moet de Limburgse variant grensoverschrijdend te werk gaan.

Meer samenwerken
Koopmans zegt dat er veel behoefte is aan oefenruimtes en plekken waar popmuzikanten zich kunnen ontwikkelen in Limburg. Daarom moeten Limburgse poppodia meer met elkaar gaan optrekken.

Plannen uitwerken
Volgens Koopmans past een opleiding op hoog niveau hier bij, omdat er in Limburg ruim 35 duizend, vooral jongeren, aan popmuziek doen. Wanneer de opleiding er definitief moet zijn, is nog niet bekend. De Provincie wil de plannen eerst nog verder uitwerken en met betrokken partijen bespreken.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Provincie: 5 miljoen voor muzieklessen
gitaar muziek muziekles concert
Ger Koopmans teleurgesteld in muziekbeleid gemeenten
Scholen in Limburg krijgen subsidie voor muziekprojecten
Muziekles op meer Limburgse scholen
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen