Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie wil niet betalen voor renovatie Glanerbrook

Geplaatst opvrijdag 10 november 2017 - 18:10

Het provinciebestuur voelt er niks voor om geld te steken in de grote renovatie van sportcomplex Glanerbrook in Geleen.

In het Limburgs Parlement zei CDA-gedeputeerde Ger Koopmans dat hij daar nog niets eens over wil gaan praten met de gemeente Sittard-Geleen omdat dat valse verwachtingen wekt.

Motie
"Meebetalen is niet de bedoeling", zo zei de gedeputeerde. Hij reageerde op een motie van GroenLinks-statenlid Andy Rossel. Daarin werd gepleit voor een gesprek met Sittard-Geleen om te komen tot cofinanciering van het vernieuwde Glanerbrook. Rossel bracht zijn motie uiteindelijk niet in stemming omdat die toch geen kans zou maken.

Geen beleid
Maar volgens gedeputeerde
Koopmans past het meebetalen aan accommodaties niet in het provinciale beleid. "Dan weet ik nog wel tien plekken in Limburg waar gemeenten dan zullen vragen om provinciaal geld", aldus de gedeputeerde.

Nieuw zwembad
Het nieuwe
Glanerbrook moet gaan bestaan uit twee zwembaden van 25 meter, een ijshockeyhal, een doelgroepenbad en een recreatiebad voor binnen en buiten. Een nieuwe ijsbaan en wielerbaan komen er alleen als er financiers van buiten worden gevonden. Dat geldt ook voor een eventueel 50-meterbad.

Lees ook: Zwembaden Sittard-Geleen worden samengevoegd

Stimulans
Gedeputeerde
Koopmans hield voor een bijdrage aan zo'n groot bad de deur op een kier omdat die kan passen bij het provinciaal beleid om de ontwikkeling van talenten te stimuleren.

Wielerbaan
Steun aan een wielerbaan noemde hij 'onverantwoord' omdat de provincie eerder 2,6 miljoen euro heeft geïnvesteerd in het Tom
Dumoulin-bikepark in Sittard. En een ijsbaan past niet bij de speerpunten van het provinciaal sportbeleid, zo stelde de gedeputeerde.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen