Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie wil moderne bussen terug, dwangsom voor Veolia

Geplaatst opvrijdag 11 december 2015 - 6:00

Als Veolia niet voor 18 december zijn moderne lijnbussen terughaalt naar Limburg, krijgt de vervoerder een dwangsom van acht ton aan de broek.

Dat heeft de provincie Limburg Veolia laten weten. Na het verlies van de concessie op het openbaar vervoer eerder dit jaar haalde Veolia 54 moderne lijnbussen weg uit Limburg. Ze werden vervangen door de ‘oude’ bussen die tot 2012 in deze provincie rondreden. De moderne bussen gingen naar Veolia’s zusterbedrijf Connexxion in Zuid-Holland.

Afspraken
De provincie Limburg wil dat Veolia zich tot december 2016, als de concessie afloopt, houdt aan alle afspraken. Dat houdt ook in dat de busvervoerder gebruik dient te maken van modern materieel. "Veolia heeft niet eens de basale beleefdheid gehad om ons vooraf te informeren over het feit dat ze oud materieel gingen inzetten", motiveert de Limburgse gedeputeerde Patrick van der Broeck (CDA, vervoer) in Dagblad De Limburger de harde opstelling van de provincie.

Profiteren
Van der Broeck vindt dat de Limburgse reiziger mee moet profiteren van het financiële voordeel dat Veolia zichzelf bezorgt door het inzetten van de oude bussen. De compensatievoorstellen die Veolia in de afgelopen maanden deed, vinden geen genade in de ogen van de provincie. "Nu we daar niet uit komen, moeten we ergens een streep trekken", zegt Van der Broeck.

Geen nadelen
Veolia Limburg-directeur Ben Dwars wil niet ingaan op de aanzegging van de dwangsom. "We zijn nog in gesprek met de provincie." Een woordvoerster van Veolia liet afgelopen zomer weten dat de reiziger geen nadelen ondervindt van de inzet van de oudere bussen, die van binnen zijn gemoderniseerd. Kees Braam, voorzitter van reizigersorganisatie Rover Limburg bevestigde onlangs dat de reiziger de verschillen met de moderne bussen 'niet opmerkt'.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Nieuwe dienstregeling Arriva wordt veel flexibeler'
Provincie claimt acht ton bij Veolia vanwege oude bussen
Veolia zet extra treinstellen in op Maaslijn
Geen onderzoek provincie naar aanbesteding Veolia
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen