Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie wil miljoenen voor treinverbinding Weert-Hamont

Geplaatst opwoensdag 8 februari 2017 - 11:06

Het provinciebestuur is teleurgesteld dat het ministerie van Infrastructuur nog steeds geen 4 miljoen euro op tafel heeft gelegd voor de elektrificatie van het spoor tussen Weert en de Belgische grens.

Volgens CDA-gedeputeerde Hubert Mackus knelt dat des te meer nu aan Belgische zijde de elektrificatie van het spoor tussen Mol en Hamont zo goed als rond lijkt.

Treinverbinding
Door elektrificatie aan beide kanten van de grens wordt een rechtstreekse treinverbinding tussen Weert en Antwerpen mogelijk. Eerder reserveerde de provincie 4 miljoen voor de elektrificatie en de gemeente Weert 2 miljoen.

Afspraak
Gedeputeerde Mackus vindt de opstelling van PvdA-staatssecretaris Sharon Dijksma ook in strijd met de afspraak begin november tijdens de top van de Vlaamse en Nederlandse regering in Gent. Daar werd afgesproken meer samen te werken bij grensoverschrijdende spoorverbindingen, onder meer bij de lijn Weert-Antwerpen.

'Woorden stellen weinig voor'
"Je kunt wel zeggen dat belangrijk te vinden. Maar als er geen euro's voor worden uitgetrokken, stellen die woorden weinig voor", aldus Mackus. "Terwijl we deze verbinding voor zo weinig geld voor elkaar kunnen krijgen."

Rijk
Binnenkort gaat de gedeputeerde met de staatssecretaris om de tafel zitten. Hij hoopt dan alsnog zaken te kunnen doen zodat rijk, provincie en gemeente Weert samen ook bij Europa een subsidie-aanvraag kunnen doen. Daarvoor is namelijk nodig dat ook het Rijk meedoet.

Subsidie
In juni is er een nieuwe inschrijfronde voor subsidie uit het Europese potje om grensoverschrijdende vervoersprojecten te stimuleren. België heeft die aanvraag wel al ingediend.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

België trekt miljoenen uit voor elektrificatie spoor
Station Weert NS Arriva
'Treinverbinding Weert-Hamont helpt tegen files A2'
Treinverbinding Weert-Antwerpen stuk dichterbij
Treinverbinding Weert-Hamont op dood spoor
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen