Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie wil miljoenen voor treinverbinding Weert-Hamont

Geplaatst opwoensdag 8 februari 2017 - 11:06

Het provinciebestuur is teleurgesteld dat het ministerie van Infrastructuur nog steeds geen 4 miljoen euro op tafel heeft gelegd voor de elektrificatie van het spoor tussen Weert en de Belgische grens.

Volgens CDA-gedeputeerde Hubert Mackus knelt dat des te meer nu aan Belgische zijde de elektrificatie van het spoor tussen Mol en Hamont zo goed als rond lijkt.

Treinverbinding
Door elektrificatie aan beide kanten van de grens wordt een rechtstreekse treinverbinding tussen Weert en Antwerpen mogelijk. Eerder reserveerde de provincie 4 miljoen voor de elektrificatie en de gemeente Weert 2 miljoen.

Afspraak
Gedeputeerde Mackus vindt de opstelling van PvdA-staatssecretaris Sharon Dijksma ook in strijd met de afspraak begin november tijdens de top van de Vlaamse en Nederlandse regering in Gent. Daar werd afgesproken meer samen te werken bij grensoverschrijdende spoorverbindingen, onder meer bij de lijn Weert-Antwerpen.

'Woorden stellen weinig voor'
"Je kunt wel zeggen dat belangrijk te vinden. Maar als er geen euro's voor worden uitgetrokken, stellen die woorden weinig voor", aldus Mackus. "Terwijl we deze verbinding voor zo weinig geld voor elkaar kunnen krijgen."

Rijk
Binnenkort gaat de gedeputeerde met de staatssecretaris om de tafel zitten. Hij hoopt dan alsnog zaken te kunnen doen zodat rijk, provincie en gemeente Weert samen ook bij Europa een subsidie-aanvraag kunnen doen. Daarvoor is namelijk nodig dat ook het Rijk meedoet.

Subsidie
In juni is er een nieuwe inschrijfronde voor subsidie uit het Europese potje om grensoverschrijdende vervoersprojecten te stimuleren. België heeft die aanvraag wel al ingediend.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

België trekt miljoenen uit voor elektrificatie spoor
Station Weert NS Arriva
'Treinverbinding Weert-Hamont helpt tegen files A2'
Treinverbinding Weert-Antwerpen stuk dichterbij
Treinverbinding Weert-Hamont op dood spoor
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen