Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie wil miljoenen voor treinverbinding Weert-Hamont

Geplaatst opwoensdag 8 februari 2017 - 11:06

Het provinciebestuur is teleurgesteld dat het ministerie van Infrastructuur nog steeds geen 4 miljoen euro op tafel heeft gelegd voor de elektrificatie van het spoor tussen Weert en de Belgische grens.

Volgens CDA-gedeputeerde Hubert Mackus knelt dat des te meer nu aan Belgische zijde de elektrificatie van het spoor tussen Mol en Hamont zo goed als rond lijkt.

Treinverbinding
Door elektrificatie aan beide kanten van de grens wordt een rechtstreekse treinverbinding tussen Weert en Antwerpen mogelijk. Eerder reserveerde de provincie 4 miljoen voor de elektrificatie en de gemeente Weert 2 miljoen.

Afspraak
Gedeputeerde Mackus vindt de opstelling van PvdA-staatssecretaris Sharon Dijksma ook in strijd met de afspraak begin november tijdens de top van de Vlaamse en Nederlandse regering in Gent. Daar werd afgesproken meer samen te werken bij grensoverschrijdende spoorverbindingen, onder meer bij de lijn Weert-Antwerpen.

'Woorden stellen weinig voor'
"Je kunt wel zeggen dat belangrijk te vinden. Maar als er geen euro's voor worden uitgetrokken, stellen die woorden weinig voor", aldus Mackus. "Terwijl we deze verbinding voor zo weinig geld voor elkaar kunnen krijgen."

Rijk
Binnenkort gaat de gedeputeerde met de staatssecretaris om de tafel zitten. Hij hoopt dan alsnog zaken te kunnen doen zodat rijk, provincie en gemeente Weert samen ook bij Europa een subsidie-aanvraag kunnen doen. Daarvoor is namelijk nodig dat ook het Rijk meedoet.

Subsidie
In juni is er een nieuwe inschrijfronde voor subsidie uit het Europese potje om grensoverschrijdende vervoersprojecten te stimuleren. België heeft die aanvraag wel al ingediend.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

België trekt miljoenen uit voor elektrificatie spoor
Station Weert NS Arriva
'Treinverbinding Weert-Hamont helpt tegen files A2'
Treinverbinding Weert-Antwerpen stuk dichterbij
Treinverbinding Weert-Hamont op dood spoor
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen