Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Provincie wil miljoenen voor treinverbinding Weert-Hamont

Geplaatst opwoensdag 8 februari 2017 - 11:06

Het provinciebestuur is teleurgesteld dat het ministerie van Infrastructuur nog steeds geen 4 miljoen euro op tafel heeft gelegd voor de elektrificatie van het spoor tussen Weert en de Belgische grens.

Volgens CDA-gedeputeerde Hubert Mackus knelt dat des te meer nu aan Belgische zijde de elektrificatie van het spoor tussen Mol en Hamont zo goed als rond lijkt.

Treinverbinding
Door elektrificatie aan beide kanten van de grens wordt een rechtstreekse treinverbinding tussen Weert en Antwerpen mogelijk. Eerder reserveerde de provincie 4 miljoen voor de elektrificatie en de gemeente Weert 2 miljoen.

Afspraak
Gedeputeerde Mackus vindt de opstelling van PvdA-staatssecretaris Sharon Dijksma ook in strijd met de afspraak begin november tijdens de top van de Vlaamse en Nederlandse regering in Gent. Daar werd afgesproken meer samen te werken bij grensoverschrijdende spoorverbindingen, onder meer bij de lijn Weert-Antwerpen.

'Woorden stellen weinig voor'
"Je kunt wel zeggen dat belangrijk te vinden. Maar als er geen euro's voor worden uitgetrokken, stellen die woorden weinig voor", aldus Mackus. "Terwijl we deze verbinding voor zo weinig geld voor elkaar kunnen krijgen."

Rijk
Binnenkort gaat de gedeputeerde met de staatssecretaris om de tafel zitten. Hij hoopt dan alsnog zaken te kunnen doen zodat rijk, provincie en gemeente Weert samen ook bij Europa een subsidie-aanvraag kunnen doen. Daarvoor is namelijk nodig dat ook het Rijk meedoet.

Subsidie
In juni is er een nieuwe inschrijfronde voor subsidie uit het Europese potje om grensoverschrijdende vervoersprojecten te stimuleren. België heeft die aanvraag wel al ingediend.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

België trekt miljoenen uit voor elektrificatie spoor
Treinverbinding Weert-Antwerpen stuk dichterbij
De pantograaf van een elektrische trein
Eerste bovenleidingen boven spoor Weert-Antwerpen
Massale steun voor grensoverschrijdende spoorverbinding
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen