Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie wil miljoenen betalen voor aanpak A76

Geplaatst opdinsdag 10 januari 2017 - 15:15

De provincie is bereid tientallen miljoenen euro's op tafel te leggen voor de aanpak van de A76 tussen Heerlen en Geleen.

CDA-gedeputeerde Ger Koopmans maakte dat bekend tijdens de presentatie van de beleidsvisie van de nieuwe gemeente, die op 1 januari 2019 ontstaat na een fusie van Onderbanken, Nuth en Schinnen. Daarin wordt de A76 een ongelooflijk belangrijke as genoemd.

Dichtslibben
Maar als er niks gebeurt, slibt deze snelweg binnen de kortste keren dicht door de economische groei in Parkstad, rond de Chemelot-campus en van autofabriek VDL Nedcar in Born, zo liet gedeputeerde Koopmans weten. En dat belemmert volgens hem ook de groei van de industrieterreinen in Schinnen en Nuth.

Prioriteit
Vandaar dat de provincie samen met de drie gemeenten die fuseren, een plan gaat opstellen voor de A76. Een verbreding naar 2x3 rijstroken ligt daarbij het meest voor de hand. Volgens Koopmans is het ook aan die gemeenten te danken dat de provincie van de A76 een nieuwe prioriteit maakt.

Nieuwe kansen
Dat in Den Haag de A76 tot nu toe niet als een knelpunt wordt gezien, zegt de gedeputeerde niks. "
Bij een nieuw kabinet, een nieuwe gemeente en een nieuwe gedeputeerde in de persoon van Hubert Mackus komen er nieuwe kansen", zo verwacht hij.

Elke dag file
Burgemeester
Odile Wolfs van Onderbanken noemt de A76 "een project van de toekomst om de mogelijkheden van de regio te kunnen benutten." Want nu al staan op de weg die midden door de nieuwe gemeente loopt, bijna dagelijks files en gebeuren er veel ongelukken, zo zegt Wolfs.

Versterken
Behalve geld voor de A76, kan de nieuwe fusiegemeente van Onderbanken, Nuth en Schinnen ook rekenen op minimaal vijf miljoen euro extra van de provincie voor projecten die de structuur van de gemeente te versterken en "waar de hele regio plezier van heeft."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Provincie test elektrisch rijden met tweedehands Tesla
Provincie wil investeren in wielrennen en paardensport
Proosdijpark Meerssen
Provincie en Meerssen steken geld in waterproject
‘A76 is onveiligste autoweg Limburg’
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen