Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie wil informatie delen via app

Geplaatst opvrijdag 26 oktober 2018 - 15:18

Limburg heeft samen met vier andere provincies een wedstrijd uitgeschreven voor het ontwikkelen van een app om informatie van de provinciale staten van de betrokken provincies eenvoudig te kunnen volgen.

De app is bedoeld voor burgers, journalisten en andere geïnteresseerden, zo laten de vijf provincies weten. De informatie moet gaan over bijvoorbeeld moties, amendementen, besluiten, schriftelijke en mondelinge vragen en brieven.

Vanaf 1 november kunnen deelnemers hun ideeën voor de app inzenden. Op 12 december worden die dan beoordeeld door een 'deskundige jury.' Vlak voor de provinciale statenverkiezingen van 20 maart 2019 moet de app dan feestelijk worden gelanceerd, zo is tenminste het plan.

Behalve Limburg doen ook Flevoland, Utrecht en Noord-en Zuid-Holland mee in het project.

De winnaar krijgt een prijs van 30.000 euro.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen