Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie wil informatie delen via app

Geplaatst opvrijdag 26 oktober 2018 - 15:18

Limburg heeft samen met vier andere provincies een wedstrijd uitgeschreven voor het ontwikkelen van een app om informatie van de provinciale staten van de betrokken provincies eenvoudig te kunnen volgen.

De app is bedoeld voor burgers, journalisten en andere geïnteresseerden, zo laten de vijf provincies weten. De informatie moet gaan over bijvoorbeeld moties, amendementen, besluiten, schriftelijke en mondelinge vragen en brieven.

Vanaf 1 november kunnen deelnemers hun idee├źn voor de app inzenden. Op 12 december worden die dan beoordeeld door een 'deskundige jury.' Vlak voor de provinciale statenverkiezingen van 20 maart 2019 moet de app dan feestelijk worden gelanceerd, zo is tenminste het plan.

Behalve Limburg doen ook Flevoland, Utrecht en Noord-en Zuid-Holland mee in het project.

De winnaar krijgt een prijs van 30.000 euro.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen