Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie wil helpen bij hagelschade aan asbestdaken

Geplaatst opmaandag 29 augustus 2016 - 6:25

De provincie wil particulieren en bedrijven waarvan asbestdaken zijn vernield door de hevige hagelbui in juni financieel gaan helpen.

Als de gedupeerden bij een nieuw te plaatsen dak voor een duurzame oplossing zoals extra isolatie of zonnepanelen kiezen, wil de provincie een deel van de kosten als lening voorschieten.

Meldpunt
Bij de provincie hebben zich twintig gedupeerden gemeld waarbij de extreme hagelbui schade aan het asbestdak heeft aangericht. De provincie had daarvoor na de hagelbui een speciaal meldpunt voor ingesteld.

Lees ook: Enorme hagelstenen vallen uit de lucht in Noord-Limburg

Verzekering
Het betreft boerenbedrijven, detailhandel en particulieren in voornamelijk de regio Venray. "Inmiddels hebben ambtenaren van de provincie ruim de helft van de gedupeerden die zich bij ons hadden gemeld bezocht. Bij de meesten vergoedt de verzekeraar de saneringskosten", aldus verantwoordelijk gedeputeerde Daan Prevoo. Bij de meeste gedupeerden wordt volgens hem ook een deel van herbouw van het dak 15 tot 40 procent vergoed.

De provincie wil met een voorschot helpen om versneld een duurzaam dak te herbouwen. Hoeveel budget voor de leningen beschikbaar is, is nog niet duidelijk.

Lees ook: Topdrukte voor autoschadebedrijven door hagelschade

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Beelden: Flinke schade kassen 't Ven door noodweer
Tientallen miljoenen schade na noodweer, fruit prullenbak in
Schade door asbestcrisis voor eigen verzekering
Loket voor asbestvragen
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen