Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie wil delen Edelchemie openbaar verkopen

Geplaatst opdinsdag 26 april 2016 - 22:34

Het provinciebestuur wil onroerende goederen van het voormalige recyclingbedrijf Edelchemie in Panheel openbaar verkopen.

Dat blijkt uit een brief van gouverneur Theo Bovens aan het Limburgs Parlement.

Schuld
Met de opbrengst moet een deel van de schuld van het bedrijf aan de provincie voor de sanering van het terrein worden voldaan. Het gaat om bijna 1 miljoen euro. De Raad van State heeft onlangs bepaald dat
Edelchemie moet betalen. Eerder liet de provincie al beslag leggen op de onroerende goederen. Op hoeveel opbrengst de provincie rekent, wordt niet duidelijk uit de brief.

Niet nodig
De Raad van State bepaalde vorige week wel dat het plaatsen van een hek rond Edelchemie in 2012 niet nodig was. Daarvoor was de situatie niet gevaarlijk genoeg, aldus de Raad. Het hek was onderdeel van een noodverordening. De kosten van het hekwerk kunnen dan ook niet worden verhaald op Edelchemie, zo meldt Bovens. Ook hier noemt hij geen bedrag.

September
Uit de brief blijkt ook dat de rechtszaak tegen
Edelchemie bij de rechtbank in Roermond in september verder gaat. In januari vonden de eerste vier zittingsdagen plaats. Het Openbaar Ministerie beschuldigt Edelchemie ervan verantwoordelijk te zijn voor de ernstige vervuiling van het terrein.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Provincie legt beslag op spullen Edelchemie
Edelchemie voor de rechter vanwege bodemvervuiling
Noodverordening Edelchemie ingetrokken, terrein blijft dicht
Edelchemie in hoger beroep om rekening afvaltransport
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen