Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie wil delen Edelchemie openbaar verkopen

Geplaatst opdinsdag 26 april 2016 - 22:34

Het provinciebestuur wil onroerende goederen van het voormalige recyclingbedrijf Edelchemie in Panheel openbaar verkopen.

Dat blijkt uit een brief van gouverneur Theo Bovens aan het Limburgs Parlement.

Schuld
Met de opbrengst moet een deel van de schuld van het bedrijf aan de provincie voor de sanering van het terrein worden voldaan. Het gaat om bijna 1 miljoen euro. De Raad van State heeft onlangs bepaald dat
Edelchemie moet betalen. Eerder liet de provincie al beslag leggen op de onroerende goederen. Op hoeveel opbrengst de provincie rekent, wordt niet duidelijk uit de brief.

Niet nodig
De Raad van State bepaalde vorige week wel dat het plaatsen van een hek rond Edelchemie in 2012 niet nodig was. Daarvoor was de situatie niet gevaarlijk genoeg, aldus de Raad. Het hek was onderdeel van een noodverordening. De kosten van het hekwerk kunnen dan ook niet worden verhaald op Edelchemie, zo meldt Bovens. Ook hier noemt hij geen bedrag.

September
Uit de brief blijkt ook dat de rechtszaak tegen
Edelchemie bij de rechtbank in Roermond in september verder gaat. In januari vonden de eerste vier zittingsdagen plaats. Het Openbaar Ministerie beschuldigt Edelchemie ervan verantwoordelijk te zijn voor de ernstige vervuiling van het terrein.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Provincie legt beslag op spullen Edelchemie
Edelchemie voor de rechter vanwege bodemvervuiling
Noodverordening Edelchemie ingetrokken, terrein blijft dicht
Edelchemie in hoger beroep om rekening afvaltransport
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen