Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie wil bijdrage nieuwe wegen rond Nedcar niet herzien

Geplaatst opvrijdag 27 september 2019 - 14:44

Het provinciebestuur wil het besluit om 24,8 miljoen euro uit te trekken voor een eventuele aanpassing van de wegenstructuur rond autofabriek VDL Nedcar in Born niet opnieuw tegen het licht houden.

Ook het stoppen met de procedures voor vergunningen ziet het niet zitten.

Vraagtekens
In schriftelijke vragen had Forum voor Democratie (FvD) gesuggereerd dat het besluit opnieuw bekeken moest worden, omdat er honderden tijdelijke banen dreigen te verdwijnen bij het bedrijf.

Lees ook: Provincie wil 24,8 miljoen bijdragen voor wegen rond Nedcar

Eind juni ging het Limburgs Parlement akkoord met de financiering. Maar is dat besluit niet te snel genomen, zo vroeg FvD zich af.

Reservering
Het provinciebestuur antwoordt dat het gaat om een reservering van 24,8 miljoen euro met het oog op een mogelijk uitbreiding van de fabriek. Als die groei er niet komt, dan wordt de infrastructuur ook niet aangelegd.

Mocht VDL Nedcar meer opdrachtgevers binnen weten te slepen en de uitbreiding door te zetten, dan kan er ook snel geschakeld worden, zo stelt het provinciebestuur. Het bedrijf gaat in dat geval nieuwe productiehallen bouwen en parkeerplaatsen aanleggen voor nieuwe auto's op de ruim zestig hectare grond die het heeft aangekocht.

Concrete contracten
"VDL Nedcar zal tot de daadwerkelijke bouw van productiehallen overgaan op het moment dat zij concrete contracten afgesloten heeft met haar opdrachtgevers.

Tot dat moment worden alleen de ruimtelijke ordenings- en milieuvergunningsprocedures doorlopen, om zo de realisatie-doorlooptijd voor VDL Nedcar maximaal te verkorten", zo schrijft het provinciebestuur.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Zuiderse Zomerdeals!

De zomer rijdt ons tegemoet! Hét moment om te profiteren van onze Zuiderse Zomerdeals! Wil jij een uitstekend onderhouden occasion aanschaffen tegen de meest aantrekkelijke prijs? Dat kan!

Met een veelzijdig aanbod occasions bieden wij elke rijder een passende auto. Ook jou.

Schakel in de hoogste versnelling naar onze website en profiteer van de beste Zomerdeals!

Profiteer van de beste Zomerdeals!
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen