Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie wil aandacht Rutte III trekken met advertentie

Geplaatst opdonderdag 26 oktober 2017 - 14:59

De provincie roept in een paginagrote advertentie het nieuwe kabinet op om samen te werken.

De advertentie verschijnt vrijdag in De Volkskrant en de Limburgse kranten.

Samenwerking
Het is voor het eerst dat de provincie dit doet. In de advertentie wordt het nieuwe kabinet ook gefeliciteerd. Verder wordt aan Rutte III gevraagd om samen op te trekken op terreinen die de nieuwe regering belangrijk vindt.

"Daar zetten we een concreet Limburgs aanbod naast", zegt gouverneur Theo Bovens. Het gaat dan bijvoorbeeld om plannen op het gebied van arbeidsmarkt en werkgelegenheid, mobiliteit en de overgang naar duurzame energie.

Van tafel schuiven
Bovens verwacht dat de advertentie de aandacht trekt en de provincie ook verder kan helpen. "Het is een extra signaal aan het grotere publiek dat er een aanbod ligt van Limburg. Dat kan op die manier ook wat minder snel van tafel geschoven worden", zo stelt Bovens.

Bovendien ziet hij de advertentie als een teken van het groeiende zelfbewustzijn van Limburg.

Posteractie
Naast de advertentie krijgen alle bewindslieden, parlementariërs en hogere ambtenaren dinsdag nog een poster op hun bureau met dezelfde boodschap. Die dag debatteert het nieuwe kabinet waarschijnlijk met de Tweede Kamer.

Kennismaking
Alle ministers en staatssecretarissen worden uitgenodigd om de komende maanden kennis te maken met het aanbod dat Limburg doet. "Als dat lastig is, willen wij ook zelf wel naar Den Haag gaan", zegt Bovens.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen