Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie werkt aan aanpak onkruid knolcyperus

Geplaatst opmaandag 20 november 2017 - 15:37

Er wordt gewerkt aan een oplossing voor een effectieve bestrijding van de knolcyperus.

Dat is een steeds verder voortwoekerend onkruid dat een groot probleem dreigt te worden voor de landbouw, vooral omdat het zich razendsnel voortplant.

Volgens CDA-gedeputeerde Hubert Mackus is een aantal partijen bij de aanpak van de knolcyperus betrokken, onder wie de provincie en de Limburgse Land- en Tuinbouwbond.

Lees ook: 'Statenfractie CDA bezorgd over onkruid'

In antwoord op vragen van CDA-statenlid Johan Geraats zei Mackus 'dat het probleem bij ons bekend is'.

In gevaar
In het Limburgs Parlement wees Geraats er op dat een aantal teelten in gevaar komt door de knolcyperus. Daardoor komt ook de export van bepaalde landbouwproducten in gevaar, aldus het CDA-statenlid. Daarom pleitte hij ervoor dit 'serieuze probleem serieus op te pakken'.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen