Overslaan en naar de inhoud gaan

'Provincie was zorgvuldig bij benoeming natuurvoorzitters'

Geplaatst opdinsdag 30 augustus 2016 - 17:45

Het provinciebestuur zegt dat er sprake is geweest van een zorgvuldige procedure bij de benoeming van de nieuwe voorzitters van de nationale parken in Limburg.

Alle aspecten afwegende, is er geen sprake van belemmeringen voor een benoeming, antwoordt het provinciebestuur op vragen van coalitiepartij SP.

Kritiek
De benoeming van drie van de vier voorzitters ruim een maand geleden, leidde tot behoorlijk wat kritiek omdat ze in het verleden bij affaires waren betrokken.

Lees ook: Bestuurders met omstreden verleden voorzitter natuurpark

Offermanns
Zo werd de nieuwe voorzitter van Nationaal Park De Meinweg - Ricardo Offermanns - tot 60 uur taakstraf veroordeeld voor het aannemen van vertrouwelijke informatie in de procedure voor het burgemeesterschap van Roermond. De informatie kwam van oud-wethouder Jos van Rey, die adviseur van de vertrouwenscommissie was.

Vrehen
Verder moest de nieuwe voorzitter van Nationaal Park De Groote Peel - Herman Vrehen - in 2009 opstappen als gedeputeerde nadat er ophef was ontstaan over zijn integriteit bij de verkoop van zijn woning aan een projectontwikkelaar.

Gresel
Toine Gresel, die voorzitter van Nationaal Landschap Zuid-Limburg wordt, stapte ruim een jaar geleden op als voorzitter van het Waterschap Peel en Maasvallei na een integriteitskwestie.

Erebaantje
Maar volgens het provinciebestuur beschikken de nieuwe voorzitters over de eigenschappen om leiding te geven aan het noodzakelijke veranderingsproces bij de nationale parken. Zo moeten die een grotere regionale impact krijgen. Er is zeker geen sprake van een erebaantje, maar om een functie die een brede bestuurlijke ervaring vereist, aldus het provinciebestuur.

Kosten
In de beantwoording staat wel dat bij 'dergelijke benoemingsprocessen ook elementen als kosten en een vermindering van wachtgeldverplichtingen een rol kunnen spelen'. Ook wordt onderstreept dat het om een besluit van het hele provinciebestuur van CDA, SP, VVD, D66 en PvdA gaat.

Kandidaten
De benoemingen zijn in twee vergaderingen aan de orde geweest. Tevens zijn de collegeleden uitgenodigd om kandidaten in te brengen, valt te lezen in het antwoord op de vragen van de SP.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Volg alle verrichtingen van Tom tijdens de Tour de France op onze Tom Dumoulin themapagina.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Vraagtekens SP bij benoeming omstreden natuurvoorzitters
Offermanns snapt beeld 'bestuurlijk aangeschoten wild'
Gedeputeerde: niet blijven afrekenen op foute handeling
Bestuurders met omstreden verleden voorzitter natuurpark
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen