Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie vraagt steun voor regionaal investeringspact

Geplaatst opdonderdag 21 april 2016 - 19:50

Het provinciebestuur wil dat de politieke partijen zich in hun verkiezingsprogramma's uitspreken voor een regionaal investeringspact met Limburg.

De partijen zijn momenteel volop bezig met het opstellen van hun programma's voor de Tweede Kamerverkiezingen van maart volgend jaar.

Brief Bovens
Daarom heeft gouverneur Theo Bovens een brief geschreven aan de voorzitters van de programmacommissies. Volgens Bovens kan met een investeringspact nationaal beleid worden toegespitst op Limburg. Het gaat daarbij onder meer om investeringen in de vier campussen en in welzijn en volkshuisvesting, zodat steden en plattelandsgebieden leefbaar blijven.

Investeringspact
Ook grensoverschrijdende infrastructuur, digitale breedbandverbindingen en uitbouw van duurzame vormen van energie-opwekking zouden onderdeel moeten zijn van het regionale investeringspact.

Het is de eerste keer dat een provinciebestuur zich op deze manier richt op de samenstellers van de verkiezingsprogramma's van de landelijke politieke partijen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Ploumen moet PvdA helpen aan Limburgse stemmen
'Limburgse ouderen vrezen armoede'
Video: lijsttrekkers vallen elkaar aan in pittig debat
Bekijk hier de verkiezingsuitslag van jouw gemeente
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen