Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Provincie vorig jaar iets vlotter van betalen

Geplaatst opvrijdag 23 september 2016 - 21:33

De provincie heeft vorig jaar haar rekeningen iets sneller betaald dan in 2014.

Uit het burgerjaarverslag van gouverneur Theo Bovens blijkt dat het gemiddeld 16,1 werkdag duurde voor het geld werd overgemaakt. Dat is 0,4 werkdag sneller dan in 2014.

18.500
Bovendien werden in 2015 bijna duizend rekeningen meer betaald dan het jaar daarvoor.
In totaal gaat het om bijna 18.500 facturen. Twee jaar geleden leidde de late betalingen van de provincie tot kritische vragen uit de politiek. Toen bleek namelijk dat het in 2013 bijna 18 dagen duurde voordat werd betaald. Dat was langzamer dan het jaar daarvoor.

Sindsdien krijgt het zo snel mogelijk betalen extra aandacht. Zo is de facturen stroom gedigitaliseerd. Het streven blijft om rekeningen binnen maximaal 15 werkdagen te betalen. Daarom is dit jaar een aantal maatregelen doorgevoerd, waardoor een verdere verkorting van de doorlooptijd mogelijk zal zijn, zo staat in het burgerjaarverslag.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Bovens: Limburg, vier je successen
ANP
Gouverneur Bovens: 'saamhorigheid juist nu belangrijk'
Statenleden in Limburg meest afwezig
Bovens: kiezer beseft niet om hoeveel geld het gaat
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen