Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Provincie vorig jaar iets vlotter van betalen

Geplaatst opvrijdag 23 september 2016 - 21:33

De provincie heeft vorig jaar haar rekeningen iets sneller betaald dan in 2014.

Uit het burgerjaarverslag van gouverneur Theo Bovens blijkt dat het gemiddeld 16,1 werkdag duurde voor het geld werd overgemaakt. Dat is 0,4 werkdag sneller dan in 2014.

18.500
Bovendien werden in 2015 bijna duizend rekeningen meer betaald dan het jaar daarvoor.
In totaal gaat het om bijna 18.500 facturen. Twee jaar geleden leidde de late betalingen van de provincie tot kritische vragen uit de politiek. Toen bleek namelijk dat het in 2013 bijna 18 dagen duurde voordat werd betaald. Dat was langzamer dan het jaar daarvoor.

Sindsdien krijgt het zo snel mogelijk betalen extra aandacht. Zo is de facturen stroom gedigitaliseerd. Het streven blijft om rekeningen binnen maximaal 15 werkdagen te betalen. Daarom is dit jaar een aantal maatregelen doorgevoerd, waardoor een verdere verkorting van de doorlooptijd mogelijk zal zijn, zo staat in het burgerjaarverslag.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Bovens: Limburg, vier je successen
ANP
Gouverneur Bovens: 'saamhorigheid juist nu belangrijk'
Statenleden in Limburg meest afwezig
Bovens: kiezer beseft niet om hoeveel geld het gaat
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen