Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie verwelkomt nieuwe statenleden

Geplaatst opvrijdag 5 februari 2016 - 13:20

In het Limburgs Parlement zijn twee nieuwe statenleden geïnstalleerd. Het gaat om Herman Nijskens uit Roerdalen en Niek van der Loo uit Roermond.

Nijskens wordt statenlid voor de VVD. Hij is oud-wethouder van Roerdalen en momenteel raadslid in die gemeente. Dat blijft hij ook.

Nieuw
Van der Loo is politiek een onbeschreven blad. Hij stond tiende op de kandidatenlijst van de PVV bij de verkiezingen van maart vorig jaar.
Van der Loo neemt de plaats in van Orban Moonen uit Landgraaf. Die stopt omdat hij een nieuwe baan heeft gekregen buiten de provincie. Daardoor kan hij niet genoeg tijd meer besteden aan zijn statenlidmaatschap.

Twaalfde
Moonen werd in maart vorig jaar gekozen in het Limburgs Parlement. Hij stond twaalfde op de lijst van de PVV maar haalde het met voorkeurstemmen.

Wethouder
Bij de VVD komt Nijskens in de plaats van Renée Wernink uit Ospel.
Zij zat sinds februari 2013 in Provinciale Staten. Ook was zij zeven jaar wethouder in Nederweert. Daar nam zij in het najaar van 2013 afscheid.

Bijtanken
Wernink zegt het statenlidmaatschap niet meer te kunnen combineren met haar werk en privé-leven. "Ik vind de provinciale politiek superleuk maar moet nu echt even bijtanken. De energie is op", aldus Wernink.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier.

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Herman Nijskens nieuwe VVD-roerganger in Staten
Statenfractie VVD vreest voor verdwijnen landbouwgrond
Debat over affaire-Verheijen hier live te volgen
PVV en SP kritisch over onderzoek Verheijen
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen