Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie vertilt zich aan infra: 31 projecten op schopstoel

Geplaatst opwoensdag 21 november 2018 - 19:55

De provincie Limburg heeft te weinig geld om alle infrastructuurprojecten die het op de agenda heeft staan, uit te voeren.

De Limburger meldt dat de provincie 31 projecten opnieuw tegen het licht houdt, om te kijken of ze wel door moeten gaan of niet.

200 miljoen
Na de verkiezingen wordt besloten welke projecten worden geschrapt of versoberd.
Volgens de krant komt de provincie ergens tussen de 150 en 200 miljoen euro tekort. Een alternatieve oplossing is dan ook om fors meer geld uit te trekken voor projecten als de sneltram tussen Hasselt en Maastricht, de railterminal bij Greenport Venlo of de randweg voor Nederweert.

400 projecten
In totaal zijn er volgens De Limburger zo'n 400 infrastructuurprojecten waar de provincie de beurs trekt. De meeste daarvan zijn al in zo'n ver stadium dat de provincie er niet meer onderuit kan. Van de 31 overgebleven projecten is een lijst gemaakt waarbij is gekeken naar hun effect op het verkeer, doorstroming, leefbaarheid en duurzaamheid.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen