Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie twee miljoen euro kwijt door faillissement

Geplaatst opwoensdag 17 februari 2016 - 6:18

De provincie gaat voor ruim twee miljoen euro de boot in door het faillissement van de Maastrichtse recycling- en overslagbedrijven van de John Peeters Group.

Dat verwacht SP-gedeputeerde Daan Prevoo.

Faillissement
De rechtbank in Maastricht sprak dinsdag het faillissement uit over de onderneming op het bedrijventerrein Beatrixhaven.

Brandrisico
In oktober moest John Peeters per direct de deuren sluiten van de provincie vanwege het grote brandrisico. Er zouden veel te grote hoeveelheden brandbaar sloopafval zijn opgeslagen.
'Als er toen brand was uitgebroken hadden we de A2 drie weken moeten afsluiten en had het luchtverkeer en de scheepvaart stil gelegen', aldus gedeputeerde Prevoo.

Er werden daarom ook 24 uur per dag vier brandwachten ingezet.

Geen verbetering
Het bedrijf kreeg vervolgens de tijd om de situatie te normaliseren en mocht ook geen nieuwe afvalstoffen aanvoeren. Maar omdat de situatie niet genoeg verbeterde, liet de provincie het brandgevaarlijke afval vanaf eind december zelf afvoeren.

Kosten verhalen
Het was de bedoeling de kosten op het bedrijf te verhalen. Maar het door de Rabobank aangevraagde faillissement heeft dat nu doorkruist met als gevolg een onbetaalde rekening van ruim twee miljoen euro voor de provincie.

Mee wegkomen
Gedeputeerde Prevoo broedt nu op maatregelen om dit soort scenario's te voorkomen. 'Het irriteert en steekt mij dat dit soort ondernemers er ogenschijnlijk mee wegkomen als hun BV failliet gaat. Strikte afspraken en een financiële garantstelling vooraf kunnen misschien voorkomen dat de samenleving hiervoor opdraait', aldus de gedeputeerde.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

700 Limburgers in onzekerheid door faillissement Imtech
Nablussen bij recyclingbedrijf in Maastricht
Brand bij omstreden recyclingbedrijf in Maastricht
'Yumble-attractie van 750.000 euro levert nog 17.500 op'
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen