Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie trekt stekker uit mediaplatform RadarLimburg

Geplaatst opdonderdag 19 december 2019 - 22:55

Het online mediaplatform RadarLimburg stopt. De provincie beëindigt de financiële steun die het de afgelopen drie jaar heeft geboden.

De zoektocht van RadarLimburg naar alternatieve financiering heeft echter niks opgeleverd.

Sympathie
Voor gedeputeerde Ruud Burlet is een vorm van cofinanciering een optie als er financiële steun vanuit de samenleving komt. Er kwamen echter alleen sympathie en toezeggingen voor inhoudelijke bijdragen.

Journalisten opleiden
RadarLimburg ontstond als gevolg van een oproep van de provincie voor journalistiek vernieuwende projecten. Doel van het platform was om journalisten op te leiden om in Limburg aan de slag te kunnen.

Ruim 200 verhalen
In drie jaar tijd leverden meer dan 20 journalisten, opiniemakers, onderzoekers en wetenschappers publicaties. In totaal ging het om ruim 200 verhalen met tekst, beeld en geluid. Maandelijks werd een centraal Limburgs thema met context en achtergrond gepresenteerd, meldt platform voor journalistiek Villamedia.

Ideeën
De redactie laat weten het jammer te vinden dat er nu een einde komt aan het platform. Ook wordt een oproep gedaan voor ideeën om RadarLimburg toch te laten voortbestaan.

Ben Verbong Dag, 50 jaar regisseur. Zondag negen films en een portret op L1 TV.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen