Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie trekt stekker uit mediaplatform RadarLimburg

Geplaatst opdonderdag 19 december 2019 - 22:55

Het online mediaplatform RadarLimburg stopt. De provincie beëindigt de financiële steun die het de afgelopen drie jaar heeft geboden.

De zoektocht van RadarLimburg naar alternatieve financiering heeft echter niks opgeleverd.

Sympathie
Voor gedeputeerde Ruud Burlet is een vorm van cofinanciering een optie als er financiële steun vanuit de samenleving komt. Er kwamen echter alleen sympathie en toezeggingen voor inhoudelijke bijdragen.

Journalisten opleiden
RadarLimburg ontstond als gevolg van een oproep van de provincie voor journalistiek vernieuwende projecten. Doel van het platform was om journalisten op te leiden om in Limburg aan de slag te kunnen.

Ruim 200 verhalen
In drie jaar tijd leverden meer dan 20 journalisten, opiniemakers, onderzoekers en wetenschappers publicaties. In totaal ging het om ruim 200 verhalen met tekst, beeld en geluid. Maandelijks werd een centraal Limburgs thema met context en achtergrond gepresenteerd, meldt platform voor journalistiek Villamedia.

Ideeën
De redactie laat weten het jammer te vinden dat er nu een einde komt aan het platform. Ook wordt een oproep gedaan voor ideeën om RadarLimburg toch te laten voortbestaan.

Ben Verbong Dag, 50 jaar regisseur. Zondag negen films en een portret op L1 TV.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen