Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie trekt miljoenen extra uit voor cultuur

Geplaatst opvrijdag 21 juni 2019 - 6:15

Het nieuwe provinciebestuur gaat vele miljoenen extra uittrekken voor culturele uitingen en instellingen.

CDA-gedeputeerde Ger Koopmans zei dat tijdens een hoorzitting van de Tweede Kamer over het cultuurbeleid van het Rijk voor de periode 2021-2024. Daarin pleitte de gedeputeerde voor een andere verdeling van de rijkssubsidies voor cultuur. Die zouden veel meer naar de regio’s moeten gaan.

Lees ook: Koopmans bezorgd over spreiding cultuursubsidie

Extra
Het vorige provinciebestuur van CDA, VVD, D66 en PvdA trok tussen 2015 en 2019 ook al jaarlijks vier miljoen extra uit voor cultuur. In totaal dus 16 miljoen euro. De provincie Limburg geeft jaarlijks zo’n 43 miljoen uit aan cultuursubsidies en aan culturele evenementen.

Akkoord
Maandag maakt het nieuwe provinciebestuur zijn hele collegeprogramma bekend.
In tegenstelling tot wat gebruikelijk is, gaat het niet om een traditioneel coalitie-akkoord dat is ondertekend door een aantal partijen maar om een programma dat door de zeven gedeputeerden zelf is opgesteld op basis van acht uitgangspunten waar het Limburgs Parlement mee heeft ingestemd.

Op basis daarvan worden voorstellen gedaan die in principe door wisselende meerderheden kunnen worden goedgekeurd of verworpen.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen