Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie trekt geld uit voor personeel nieuwe bedrijven

Geplaatst opmaandag 29 mei 2017 - 16:05

Het provinciebestuur gaat werken aan een aanvalsplan voor de Limburgse arbeidsmarkt en stelt er 3,5 miljoen euro voor beschikbaar.

Het plan in de Voorjaarsnota moet ervoor zorgen dat genoeg geschikte werknemers beschikbaar zijn als bedrijven zich in Limburg willen vestigen.

Nijpend
Volgens CDA-gedeputeerde Ger Koopmans is zo'n aanvalsplan nu nodig omdat de situatie nijpend wordt. "We zien al acquisities die moeilijker lopen omdat er te weinig arbeidskrachten voorhanden zijn", aldus de gedeputeerde. "Daarom moeten we zoveel mogelijk mensen aan het werk krijgen." Het provinciebestuur wil het aanvalsplan opstellen samen met gemeenten, werkgevers- en werknemersorganisaties en uitkeringsinstantie UWV.

Volle kruiwagen
In de Voorjaarsnota wordt ook geconstateerd dat de uitvoering van plannen soms onder druk staat omdat partners zoals gemeenten het moeilijk hebben de afgesproken financiële bijdrage te leveren. "Er heeft nog geen project vertraging opgelopen. Maar de kruiwagen is erg vol, dus moeten we zeker geen nieuwe grote zaken oppakken", zo zegt gedeputeerde Koopmans.

Monumenten, bedrijven, dorpen
Verder wordt in de Voorjaarsnota voorgesteld om 5 miljoen extra uit te trekken voor de restauratie van monumenten en 3 miljoen extra voor het Midden- en Kleinbedrijf. Ook gaat er 4 miljoen extra naar het versterken van kleinere kernen met een regionale functie. Zo geeft de provincie 1 miljoen euro extra subsidie voor de nieuwe grote scholengemeenschap Oppe Brik in Reuver.

De Voorjaarsnota wordt op 7 juli besproken in het Limburgs Parlement.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Kritiek in Venray: 'Burger moet nog jaren bloeden'
Limburg
Limburg gaat 150-jarig bestaan vieren
Provincie steekt 12 miljoen euro in culturele instellingen
Provincie investeert 100 miljoen in kopen bedrijfsgrond
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen