Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Provincie trekt geld uit voor personeel nieuwe bedrijven

Geplaatst opmaandag 29 mei 2017 - 16:05

Het provinciebestuur gaat werken aan een aanvalsplan voor de Limburgse arbeidsmarkt en stelt er 3,5 miljoen euro voor beschikbaar.

Het plan in de Voorjaarsnota moet ervoor zorgen dat genoeg geschikte werknemers beschikbaar zijn als bedrijven zich in Limburg willen vestigen.

Nijpend
Volgens CDA-gedeputeerde Ger Koopmans is zo'n aanvalsplan nu nodig omdat de situatie nijpend wordt. "We zien al acquisities die moeilijker lopen omdat er te weinig arbeidskrachten voorhanden zijn", aldus de gedeputeerde. "Daarom moeten we zoveel mogelijk mensen aan het werk krijgen." Het provinciebestuur wil het aanvalsplan opstellen samen met gemeenten, werkgevers- en werknemersorganisaties en uitkeringsinstantie UWV.

Volle kruiwagen
In de Voorjaarsnota wordt ook geconstateerd dat de uitvoering van plannen soms onder druk staat omdat partners zoals gemeenten het moeilijk hebben de afgesproken financiële bijdrage te leveren. "Er heeft nog geen project vertraging opgelopen. Maar de kruiwagen is erg vol, dus moeten we zeker geen nieuwe grote zaken oppakken", zo zegt gedeputeerde Koopmans.

Monumenten, bedrijven, dorpen
Verder wordt in de Voorjaarsnota voorgesteld om 5 miljoen extra uit te trekken voor de restauratie van monumenten en 3 miljoen extra voor het Midden- en Kleinbedrijf. Ook gaat er 4 miljoen extra naar het versterken van kleinere kernen met een regionale functie. Zo geeft de provincie 1 miljoen euro extra subsidie voor de nieuwe grote scholengemeenschap Oppe Brik in Reuver.

De Voorjaarsnota wordt op 7 juli besproken in het Limburgs Parlement.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Kritiek in Venray: 'Burger moet nog jaren bloeden'
Limburg
Limburg gaat 150-jarig bestaan vieren
Provincie steekt 12 miljoen euro in culturele instellingen
Provincie investeert 100 miljoen in kopen bedrijfsgrond
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen