Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie trekt 80 mille uit voor bijenoases in Limburg

Geplaatst opdinsdag 1 augustus 2017 - 15:32

De provincie heeft 80.000 euro uitgetrokken voor bijenoases op zo'n vijftig plekken in Limburg.

Bijenoases bestaan uit houtwallen en veel verschillende bloemen waar bijen zich thuis voelen. Daar wordt ook een bijenhotel en een bijenkast geplaatst.

Samenwerking
Het is een initiatief van de Plattelandscoöperatie, een samenwerkingsverband van zo'n 400 boeren en tuinders in het noorden en midden van onze provincie. Ook scholen en imkers werken met hen samen om de leefomgeving te verbeteren en ervoor te zorgen dat mensen zich meer bewust worden van het nut en de noodzaak van bijen.

Biodiversiteit
Een van de imkers die meedoet is Louis van den Goor. Volgens hem gaat het niet goed met de
bijenstand, omdat de biodiversiteit is verdwenen en omdat Limburg is 'versteend'. Daarmee bedoelt hij dat niet alleen in de openbare ruimtes, maar ook in de tuintjes veel grind en tegels te vinden zijn. Hij raadt iedereen aan bloemen in de tuin te zaaien om eraan bij te dragen, dat er genoeg bijen zijn die bijvoorbeeld de fruitbomen en bloemen kunnen bevruchten.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Limburgse imkers zetten deuren open voor publiek
Bijen
Bijensterfte hoog in Limburg
Bijen
300.000 bijen gestolen bij Maastrichtse imker
Kinderimkers in Weert bijeen voor diploma
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen