Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie teleurgesteld in late behandeling Veolia-Arriva

Geplaatst opzaterdag 12 december 2015 - 8:58

Het provinciebestuur is er zeer teleurgesteld over dat het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) pas in april het beroep behandeld van vervoerder Veolia tegen het besluit om de nieuwe openbaar vervoerconcessie aan Arriva te gunnen.

Toch zei CDA-gedeputeerde Patrick van der Broeck in een vergadering van het Limburgs Parlement dat de ingangsdatum van die nieuwe concessie -11 december 2016- niet in gevaar is: "Dan rijden de nieuwe treinen en bussen."

Nieuw materieel
Hij reageerde op VVD-fractievoorzitter Joost van den Akker. Die verwees naar een brief van het provinciebestuur aan het Limburgs Parlement. Daarin werd die indruk wel gewekt, aldus Van den Akker. Z
o werd er gesteld dat Arriva wel genoeg tijd moet krijgen om haar concessie voor te bereiden, met name met het oog op het te bestellen materieel. Ook staat er dat 'de belangen van de reiziger er mee zijn gediend dat de nieuwe concessie daadwerkelijk per december 2016 een begin krijgt'.

Geen twijfel
Maar volgens gedeputeerde Van der Broeck moet dat dus niet gelezen worden als twijfel over die ingangsdatum.

Eerdere behandeling
Overigens hebben de advocaten van de provincie het CBb wel gevraagd de mondelinge behandeling van het beroep van Veolia eerder dan in april te laten plaatsvinden.
Eerder heeft het College van Beroep -per brief van 17 juli- nog laten weten dat de behandeling in november of december van dit jaar mogelijk zou zijn, schrijft het provinciebestuur.

Lees hier alles over de aanbesteding van het openbaar vervoer in Limburg

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Veolia: provincie loopt te hard van stapel
Veolia naar rechter als Arriva openbaar vervoer krijgt
Dinsdag principe-besluit over OV-aanbesteding
Openbaar vervoer in Limburg naar Arriva
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen