Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie teleurgesteld in late behandeling Veolia-Arriva

Geplaatst opzaterdag 12 december 2015 - 8:58

Het provinciebestuur is er zeer teleurgesteld over dat het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) pas in april het beroep behandeld van vervoerder Veolia tegen het besluit om de nieuwe openbaar vervoerconcessie aan Arriva te gunnen.

Toch zei CDA-gedeputeerde Patrick van der Broeck in een vergadering van het Limburgs Parlement dat de ingangsdatum van die nieuwe concessie -11 december 2016- niet in gevaar is: "Dan rijden de nieuwe treinen en bussen."

Nieuw materieel
Hij reageerde op VVD-fractievoorzitter Joost van den Akker. Die verwees naar een brief van het provinciebestuur aan het Limburgs Parlement. Daarin werd die indruk wel gewekt, aldus Van den Akker. Z
o werd er gesteld dat Arriva wel genoeg tijd moet krijgen om haar concessie voor te bereiden, met name met het oog op het te bestellen materieel. Ook staat er dat 'de belangen van de reiziger er mee zijn gediend dat de nieuwe concessie daadwerkelijk per december 2016 een begin krijgt'.

Geen twijfel
Maar volgens gedeputeerde Van der Broeck moet dat dus niet gelezen worden als twijfel over die ingangsdatum.

Eerdere behandeling
Overigens hebben de advocaten van de provincie het CBb wel gevraagd de mondelinge behandeling van het beroep van Veolia eerder dan in april te laten plaatsvinden.
Eerder heeft het College van Beroep -per brief van 17 juli- nog laten weten dat de behandeling in november of december van dit jaar mogelijk zou zijn, schrijft het provinciebestuur.

Lees hier alles over de aanbesteding van het openbaar vervoer in Limburg

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Veolia: provincie loopt te hard van stapel
Veolia naar rechter als Arriva openbaar vervoer krijgt
Dinsdag principe-besluit over OV-aanbesteding
Openbaar vervoer in Limburg naar Arriva
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen