Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie tegen gemeenschappelijk Europees tolsysteem

Geplaatst opzaterdag 17 december 2016 - 13:10

De provinciale politiek is tegen het plan van de Europese Commissie om tot een gemeenschappelijk Europees tolsysteem te komen.

Een motie van de VVD in het Limburgs Parlement daarover kreeg steun van een ruime meerderheid.

Barrières
Volgens fractievoorzitter Joost van den Akker is het slecht voor grensregio's zoals Limburg om een tolsysteem voor de hele Europese Unie op te tuigen. Het werpt nieuwe barrières op voor grensoverschrijdende mobiliteit.

"Als het aan Brussel ligt, moeten we straks voor de A2-tunnel in Maastricht alsnog tol gaan betalen", aldus Van den Akker. Hij vindt ook dat tol heffen een nationale of regionale zaak is en niet iets waar Brussel zich mee moet bemoeien.

Lobbyen
In de aangenomen motie wordt het provinciebestuur daarom gevraagd bij de Europese Commissie te lobbyen tegen de Europese tolplannen die in het voorjaar al zouden worden gepresenteerd.

Opportunistisch
PVV, GroenLinks en de Partij voor de Dieren (PvdD) stemden tegen de motie. De PVV noemde haar opportunistisch en verkiezingsretoriek. GroenLinks en PvdD steunden de motie niet omdat ze voorstander zijn van het betalen voor het gebruik van de auto en de wegen.

Tolheffing
Overzicht tolheffing in Europa.
Bron: ANWB/ADAC

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Provincie opent integriteitsmeldpunt
Stemmenkanon PVV bedenkt zich ineens en haakt af
Demonstraties op plekken met kinderen blijven toegestaan
Politieke steun voor slimme campus in Heerlen
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen