Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie tast in het duister over verdwenen asielzoekers

Geplaatst opvrijdag 6 juli 2018 - 16:43

Het provinciebestuur kan geen opheldering geven over de ruim 2000 asielzoekers die de afgelopen drie jaar met onbekende bestemming zijn vertrokken uit de Limburgse asielzoekerscentra.

'Het college was niet op de hoogte van de cijfers', schrijft het provinciebestuur in een antwoord op schriftelijke vragen van het CDA.

Lees ook: CDA wil opheldering over de ruim 2000 verdwenen asielzoekers

Zorgen overbrengen
​Die partij zei wakker te liggen van de getallen, ook omdat er bijna 300 minderjarigen zijn verdwenen. Het provinciebestuur zegt niet verder te kunnen gaan dan het 'overbrengen van uw zorgen aan partners in de Limburgse regietafel' die wel rechtstreeks verantwoordelijk zijn. Dit, omdat de provincie dat zelf niet is.

Regietafel
Daarbij wijst het provinciebestuur met name richting het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). Die vormt samen met de provincie, de Veiligheidsregio's en de Limburgse burgemeesters de regietafel over vluchtelingen. Het provinciebestuur stelt ook geen zicht te hebben op de wijze waarop er met België en Duitsland informatie wordt uitgewisseld over de verdwenen asielzoekers.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen