Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie tast in het duister over verdwenen asielzoekers

Geplaatst opvrijdag 6 juli 2018 - 16:43

Het provinciebestuur kan geen opheldering geven over de ruim 2000 asielzoekers die de afgelopen drie jaar met onbekende bestemming zijn vertrokken uit de Limburgse asielzoekerscentra.

'Het college was niet op de hoogte van de cijfers', schrijft het provinciebestuur in een antwoord op schriftelijke vragen van het CDA.

Lees ook: CDA wil opheldering over de ruim 2000 verdwenen asielzoekers

Zorgen overbrengen
​Die partij zei wakker te liggen van de getallen, ook omdat er bijna 300 minderjarigen zijn verdwenen. Het provinciebestuur zegt niet verder te kunnen gaan dan het 'overbrengen van uw zorgen aan partners in de Limburgse regietafel' die wel rechtstreeks verantwoordelijk zijn. Dit, omdat de provincie dat zelf niet is.

Regietafel
Daarbij wijst het provinciebestuur met name richting het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). Die vormt samen met de provincie, de Veiligheidsregio's en de Limburgse burgemeesters de regietafel over vluchtelingen. Het provinciebestuur stelt ook geen zicht te hebben op de wijze waarop er met België en Duitsland informatie wordt uitgewisseld over de verdwenen asielzoekers.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen