Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie steekt miljoenen in stimuleren woningmarkt

Geplaatst opwoensdag 18 maart 2015 - 17:37

De provincie Limburg stelt in de regio's noord, midden en zuid elk een bedrag van 1,5 miljoen euro beschikbaar voor projecten die de woningmarkt moeten stimuleren.

Het geld is afkomstig uit het Transitiefonds Limburgse Woningmarkt.

Acht ton
In de regio Midden-Limburg is er inmiddels een bedrag van bijna acht ton toegekend aan zes projecten. Initiatieven uit die regio kunnen nog worden aangemeld.

Duwtje in de rug
Volgens gedeputeerde Erik Koppe voor Volkshuisvesting probeert de provincie om met een financiele bijdrage de woningmarkt in Limburg een duwtje in de rug te geven. In de loop van dit jaar kunnen ook projecten uit de regio noord en zuid zich aanmelden om zo kans te maken op subsidie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen

Gerelateerde berichten

Aantal faillissementen in Limburg gedaald
Steeds meer webwinkels in Limburg
Noord-Limburg banenmotor van de provincie
Grotere bedrijven verdwijnen langzaam uit Zuid-Limburg
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen