Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie steekt miljoenen in logistiek en maaksector

Geplaatst opvrijdag 9 december 2016 - 6:41

De maakindustrie en logistieke sector in het Limburgse midden- en kleinbedrijf (mkb) ontvangen komende jaren in totaal 8,5 miljoen euro steun van de provincie voor innovatie.

Het gouvernement en de Limburgse industriebank Liof willen hiermee de concurrentiepositie van deze bedrijven versterken. Dat maakte VVD-gedeputeerde Twan Beurskens (Economische Zaken) donderdag bekend tijdens een ondernemersbijeenkomst in Kessel. Liof neemt de uitvoering van de stimuleringsprogramma’s voor zijn rekening.

120.000 Limburgers
Volgens de provincie verdienen ruim 120.000 Limburgers direct of indirect hun boterham in beide sectoren. Deelnemende mkb-bedrijven die binnen een groot aantal thema’s als automatisering en robotisering willen innoveren, kunnen rekenen op een financiële tegemoetkoming, ofschoon ze ook zelf moeten bijdragen. Andere thema’s waar de provincie op inzet, zijn onder andere de ontsluiting en verwerking van grote massa’s gegevens (big data), nieuwe slimme diensten en het koppelen van apparaten via internet (internet of things).

Onderwijs
De bedoeling is dat Limburgse kennis- en onderwijsinstellingen en de Brightlands campussen met de deelnemende bedrijven gaan samenwerken. Ook moeten netwerken van bedrijven ontstaan.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Dit jaar betere cijfers verwacht voor LIOF
Provincie heeft meer tijd nodig voor spoorlijn VDL Nedcar
Uitzendbureaus: vacatures in logistiek lastig in te vullen
'Ondernemers helpen met zakendoen over de grens'
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen