Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie steekt 1,6 miljoen in schouwburg Venray

Geplaatst opdinsdag 29 maart 2016 - 18:08

De provincie geeft 1,6 miljoen euro subsidie voor de verbouwing van de schouwburg in Venray.

Eerder was dat bedrag al gereserveerd voor culturele investeringen in Venray. Nu wordt dat definitief toegekend aan de schouwburg.

Spilfunctie
Volgens CDA-gedeputeerde Ger Koopmans past de subsidie in het cultuurbeleid van de provincie.
Zo vervult de Schouwburg Venray samen met de Maaspoort in Venlo een spilfunctie voor de hele regio Noord-Limburg en werkt ze ook net over de provinciegrens samen met Deurne en Cuijk, aldus de gedeputeerde.

Horeca
Hij vindt ook dat de Venrayse schouwburg 'cultureel ondernemerschap' toont door het binden van horeca en het bedrijfsleven en door meer commerciƫle keuzes te maken bij de samenstelling van het programma. Want dat levert meer publiek en dus meer inkomsten op.

Jong talent
Een ander positief punt om 1,6 miljoen euro subsidie te geven, is dat nieuw regionaal en jong talent wordt aangetrokken door het organiseren van talentendagen en door samenwerking met onder meer scholen, zo vindt gedeputeerde Koopmans.

Renovatie
De belangrijkste aanpassing van de Venrayse schouwburg is de bouw van een platte grote zaal en van een tweede, kleine zaal.
De renovatie kost 5,7 miljoen euro. Eerder trok de gemeente Venray ook 1,6 miljoen euro uit voor de verbouwing. De resterende 2,5 miljoen is voor rekening van de schouwburg zelf.

Het is de bedoeling dat schouwburg in de zomer wordt verbouwd. De kleine zaal moet in het voorjaar van 2017 klaar zijn.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen