Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie steekt 1,6 miljoen in schouwburg Venray

Geplaatst opdinsdag 29 maart 2016 - 18:08

De provincie geeft 1,6 miljoen euro subsidie voor de verbouwing van de schouwburg in Venray.

Eerder was dat bedrag al gereserveerd voor culturele investeringen in Venray. Nu wordt dat definitief toegekend aan de schouwburg.

Spilfunctie
Volgens CDA-gedeputeerde Ger Koopmans past de subsidie in het cultuurbeleid van de provincie.
Zo vervult de Schouwburg Venray samen met de Maaspoort in Venlo een spilfunctie voor de hele regio Noord-Limburg en werkt ze ook net over de provinciegrens samen met Deurne en Cuijk, aldus de gedeputeerde.

Horeca
Hij vindt ook dat de Venrayse schouwburg 'cultureel ondernemerschap' toont door het binden van horeca en het bedrijfsleven en door meer commerciële keuzes te maken bij de samenstelling van het programma. Want dat levert meer publiek en dus meer inkomsten op.

Jong talent
Een ander positief punt om 1,6 miljoen euro subsidie te geven, is dat nieuw regionaal en jong talent wordt aangetrokken door het organiseren van talentendagen en door samenwerking met onder meer scholen, zo vindt gedeputeerde Koopmans.

Renovatie
De belangrijkste aanpassing van de Venrayse schouwburg is de bouw van een platte grote zaal en van een tweede, kleine zaal.
De renovatie kost 5,7 miljoen euro. Eerder trok de gemeente Venray ook 1,6 miljoen euro uit voor de verbouwing. De resterende 2,5 miljoen is voor rekening van de schouwburg zelf.

Het is de bedoeling dat schouwburg in de zomer wordt verbouwd. De kleine zaal moet in het voorjaar van 2017 klaar zijn.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen