Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie steekt 1,6 miljoen in schouwburg Venray

Geplaatst opdinsdag 29 maart 2016 - 18:08

De provincie geeft 1,6 miljoen euro subsidie voor de verbouwing van de schouwburg in Venray.

Eerder was dat bedrag al gereserveerd voor culturele investeringen in Venray. Nu wordt dat definitief toegekend aan de schouwburg.

Spilfunctie
Volgens CDA-gedeputeerde Ger Koopmans past de subsidie in het cultuurbeleid van de provincie.
Zo vervult de Schouwburg Venray samen met de Maaspoort in Venlo een spilfunctie voor de hele regio Noord-Limburg en werkt ze ook net over de provinciegrens samen met Deurne en Cuijk, aldus de gedeputeerde.

Horeca
Hij vindt ook dat de Venrayse schouwburg 'cultureel ondernemerschap' toont door het binden van horeca en het bedrijfsleven en door meer commerciële keuzes te maken bij de samenstelling van het programma. Want dat levert meer publiek en dus meer inkomsten op.

Jong talent
Een ander positief punt om 1,6 miljoen euro subsidie te geven, is dat nieuw regionaal en jong talent wordt aangetrokken door het organiseren van talentendagen en door samenwerking met onder meer scholen, zo vindt gedeputeerde Koopmans.

Renovatie
De belangrijkste aanpassing van de Venrayse schouwburg is de bouw van een platte grote zaal en van een tweede, kleine zaal.
De renovatie kost 5,7 miljoen euro. Eerder trok de gemeente Venray ook 1,6 miljoen euro uit voor de verbouwing. De resterende 2,5 miljoen is voor rekening van de schouwburg zelf.

Het is de bedoeling dat schouwburg in de zomer wordt verbouwd. De kleine zaal moet in het voorjaar van 2017 klaar zijn.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen