Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Provincie start proef met zonnepanelen op geluidswal

Geplaatst opwoensdag 17 december 2014 - 11:38

De provincie start met een innovatieve proef op de N281 bij Heerlen. Langs deze provinciale weg worden geluidsschermen met zonnepanelen geplaatst.

De zonnepanelen moeten voldoende energie opwekken om dertig huishoudens een jaar lang van energie te voorzien.

Proef
Er is gekozen voor de stadsautobaan van Heerlen, omdat hier sprake is van geluidshinder en daar een geluidsscherm noodzakelijk is gebleken. Bovendien is deze locatie geschikt voor zonnepanelen.

Tijdens de proefperiode wordt onderzocht wat de kosten en baten zijn, hoeveel beheer en onderhoud de zonnepanelen vragen en deze methode mogelijk op andere locaties ook kan worden toegepast.

Belang
Naast de opwekking van energie en de beperking van geluidsoverlast heeft het project nog een voordeel. "Met dit initiatief komen we bovendien tegemoet aan de Europese klimaatdoelstellingen voor 2030, waarin sprake moet zijn van minimaal 27 procent opwekking van hernieuwbare energie op EU-niveau", stelt gedeputeerde Erik Koppe. "We verwachten dat duurzame energieopwekking in combinatie met onze infrastructuur in de toekomst steeds vaker wordt toegepast."

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Weert wil zelf zonne-energie opwekken
Zuinige huizen voor Kerkrade
Scholenkoepel groot voorstander van zonnepanelen
Zonnepanelen Milieu Energie
'Lage inkomens profiteren van beleid duurzame energie'
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen