Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie start proef met zonnepanelen op geluidswal

Geplaatst opwoensdag 17 december 2014 - 11:38

De provincie start met een innovatieve proef op de N281 bij Heerlen. Langs deze provinciale weg worden geluidsschermen met zonnepanelen geplaatst.

De zonnepanelen moeten voldoende energie opwekken om dertig huishoudens een jaar lang van energie te voorzien.

Proef
Er is gekozen voor de stadsautobaan van Heerlen, omdat hier sprake is van geluidshinder en daar een geluidsscherm noodzakelijk is gebleken. Bovendien is deze locatie geschikt voor zonnepanelen.

Tijdens de proefperiode wordt onderzocht wat de kosten en baten zijn, hoeveel beheer en onderhoud de zonnepanelen vragen en deze methode mogelijk op andere locaties ook kan worden toegepast.

Belang
Naast de opwekking van energie en de beperking van geluidsoverlast heeft het project nog een voordeel. "Met dit initiatief komen we bovendien tegemoet aan de Europese klimaatdoelstellingen voor 2030, waarin sprake moet zijn van minimaal 27 procent opwekking van hernieuwbare energie op EU-niveau", stelt gedeputeerde Erik Koppe. "We verwachten dat duurzame energieopwekking in combinatie met onze infrastructuur in de toekomst steeds vaker wordt toegepast."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Weert wil zelf zonne-energie opwekken
Zuinige huizen voor Kerkrade
Scholenkoepel groot voorstander van zonnepanelen
Zonnepanelen Milieu Energie
'Lage inkomens profiteren van beleid duurzame energie'
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen