Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie spekt profwielerclub driekwart miljoen

Geplaatst opdonderdag 23 november 2017 - 15:34

De provincie investeert een fors bedrag in een samenwerking met wielerploeg Team Sunweb.

De provincie betaalt de eigenaar van Sunweb, SMS Cycling, een bedrag van 750.000 euro. Kopman van het team is Maastrichtenaar Tom Dumoulin.

Activiteiten
Het geld is bedoeld voor een driejarige samenwerking waarbij beide partijen verschillende activiteiten organiseren binnen de provinciegrenzen. De nadruk ligt daarbij op beweging en gezondheid onder Limburgse jongeren. Ook wordt er actief gelobbyd om een etappe van de Tour de France binnen te halen.

'Ideale uitvalsbasis'
"Limburg is voor ons een ideale uitvalsbasis", motiveert algemeen manager Iwan Spekenbrink van Team Sunweb over de samenwerking. "Vanwege de heuvels en de Ardennen natuurlijk en de internationale ligging kunnen we veel variatie in de trainingen leggen. Daarnaast leeft de wielersport nergens méér dan in Limburg."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen